4 x de leukste winterse uitjes voor het gezin

by Isabeau Kamphuis

Nog een paar weekjes en dan staat de kerstvakantie alweer voor de deur! Dat betekent dat het weer tijd is voor wat winterse uitjes met het gezin en gelukkig is er binnenkort weer genoeg te doen. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Ice*Amsterdam

Ieder jaar wordt het Museumplein in Amsterdam omgetoverd tot een winters paradijs. Vanaf dit weekend is het weer zo ver: zaterdag 17 november gaat Ice*Amsterdam weer open en kun je weer met je schaatsen onder je arm richting het museumplein. Geen zorgen, ook zonder schaatsen kun je hier de sterren van het ijs dansen; je kunt ze namelijk in elke maat huren. Voor de kleine beginners van het gezin zijn er ook stoelen aanwezig voor wat extra steun op het gladde ijs. Naast schaatsen kun je hier ook een bezoekje brengen aan de kerstmarkt en een lekker hapje eten. Ice*Amsterdam blijft open tot en met 3 februari.

Amsterdam Light Festival

Ieder jaar kun je 53 dagen lang vrijblijvend genieten van het Amsterdam light festival. Want naast ontelbare boottochten kun je ook gewoon lopend of met de fiets de route afleggen. De perfecte winterse stadswandeling! Het Amsterdam Light Festival gaat aan het eind deze maand (de 29e) van start en blijft Amsterdam verlichten tot 20 januari.

Nederlands ijsbeelden festival

Ieder jaar komen de beste ijskunstenaars samen voor het grootste ijsbeelden festival van Europa. Dit jaar is het thema “wereldberoemde verhalen” en je vindt er beelden van wel zes meter hoog, geïnspireerd door onder anderen Romeo en Julia, Robin Hood en Alice in Wonderland. Van 15 december tot en met 6 januari kun je de indrukwekkende kunstwerken bewonderen in de IJsselhallen in Zwolle.

Lees ook:  Zin in garantie op zon in deze tijd van het jaar? Boek een last minute naar Gran Canaria of Tenerife.

Winter Station in het Spoorwegmuseum

Ook Utrecht komt voor in dit lijstje want daar vindt je van 24 december tot en met 8 januari het Winter Station. In het winters aangeklede spoorwegmuseum kun je weg glijden op de ijsbaan of een ritje maken in een antieke carrousel. Ook is er live muziek en lekker eten om de sfeer er goed in te houden en zijn er voor de kinderen allerlei workshops zodat ook papa en mama even een momentje voor zichzelf kunnen pakken.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy