Warm het najaar door met deze herfstcocktails

by Redactie

Hoewel we dit najaar niet te klagen hebben over slecht weer, is het(ook) ’s avonds wel erg lekker warm blijven met de volgende herfstcocktails:

1) Hot Toddy

Dit drankje kent een beetje een revival de laatste jaren. Het is namelijk een cocktail die voor het eerst werd gemaakt rond het jaar 1750. Het zou een super-middel zijn tegen een verkoudheid. Het enige wat je ervoor nodig hebt is Whiskey, heet water en bruine suiker. Eventueel afgewerkt met steranijs of kruidnagel.

2) Licor 43 cocktails

Wist je dat het getal 43 verwijst naar de, maar liefst, 43 ingrediënten die in dit drankje verwerkt zitten? Althans dat zegt men. De Spaanse likeur Licor 43 is waarschijnlijk bij iedereen wel bekend. En je kan er heerlijke cocktails mee maken! Bijvoorbeeld de Carajillo 43 (met ), Sily Lemon 43 (met o.a. Limoncello) en Ginger 43 (met o.a. ginger ale).

3) Apple Pie Mojito

Appeltaart staat synoniem aan de herfst; niets lekkerder (en Nederlandser) dan bij guur weer een warme chocomelk met een stuk appeltaart te bestellen. Deze mojito met ‘appeltaart-smaak’ zal bij velen dan ook letterlijk in de smaak vallen. Nodig is wodka met caramelsmaak, wat appel- en limoensoep, munt en een snufje kaneel. Hmmmm….

4) Pumpkin cocktail

Pompoenen all over the place. Dus ook in je cocktail. Mix wodka, pompoen siroop, limoen, sinaasappel en een schijfje gember in een mooi cocktailglas en klaar is je herfstexplosie.

Foto header via iStock, credits: a_namenko

Lees ook:  4 x de mooiste natuurparken in indrukwekkend Rwanda

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy