Trend gespot: Tiny Houses

by Imke Walenberg

Waarschijnlijk is het begrip Tiny House je de laatste tijd wel eens ter ore gekomen. Het is een concept dat namelijk steeds meer aan populariteit wint, óók in Nederland. Het kent haar oorsprong in de Tiny House Movement; een sociale beweging begonnen in de Verenigde Staten, die het leven in kleine huisjes propageert. De huisjes (op wielen) zijn meestal tussen de 15 en 50 vierkante meter en met name de architectuur is vaak in het oog springend. Hoe krijg je immers een heel huishouden in zo weinig vierkante meters gestopt? Toch kan het zeker!

Alles in één ruimte

Kenmerkend voor een tiny house is dat over het algemeen alle ruimtes die je in een ‘normaal’ huis aantreft zijn samengebracht tot één functionele kamer. Vides en inbouwkasten zijn dan ook veel gezien. Vaak wordt alles custom made gemaakt, maar het is ook zeker mogelijk om meubels handig te shoppen (bijvoorbeeld bij Woonboulevardpoortvliet.nl) en deze vervolgens in te bouwen in je tiny house. Dat kan van bed tot aan keuken en douche.

Ruimte besparen en minimalistisch leren leven

Als je dus ergens goed in moet zijn dan is het leren om ruimte te besparen. Iets dat begint met (heel veel) spullen wegdoen. Je hebt in een tiny house immers simpelweg geen plek voor heel veel kleding, accessoires en andere prullaria. Nu moet je niet denken dat dit ook betekent dat een tiny house er saai uit moet zien. De kracht zit hem juist in het zoeken naar (duurzame) oplossingen. Wil je bijvoorbeeld wel een paar lekkere fauteuils om op te zitten, dan kan je kijken hoe je die praktisch kan ophangen of opbergen wanneer je er geen gebruik van maakt.

Lees ook:  8 x verborgen Airbnb parels in Nederland

Inspiratie

Een van de leukste dingen om te doen is online zoeken op tiny houses op bijvoorbeeld Instagram of Pinterest. Je komt dan de meest inspirerende tiny houses tegen. Ook ideaal als je niet per se van plan bent een tiny house te gaan bewonen, maar wel slim wilt omgaan met de (weinige) vierkante meters waarop je woont. Wij kwamen al het volgende erg toffe concept tegen:

Foto header via iStock, credits: brintik

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy