Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Trend gespot: Tiny Houses

Trend gespot: Tiny Houses

Waarschijnlijk is het begrip Tiny House je de laatste tijd wel eens ter ore gekomen. Het is een concept dat namelijk steeds meer aan populariteit wint, óók in Nederland. Het kent haar oorsprong in de Tiny House Movement; een sociale beweging begonnen in de Verenigde Staten, die het leven in kleine huisjes propageert. De huisjes (op wielen) zijn meestal tussen de 15 en 50 vierkante meter en met name de architectuur is vaak in het oog springend. Hoe krijg je immers een heel huishouden in zo weinig vierkante meters gestopt? Toch kan het zeker!

Alles in één ruimte

Kenmerkend voor een tiny house is dat over het algemeen alle ruimtes die je in een ‘normaal’ huis aantreft zijn samengebracht tot één functionele kamer. Vides en inbouwkasten zijn dan ook veel gezien. Vaak wordt alles custom made gemaakt, maar het is ook zeker mogelijk om meubels handig te shoppen (bijvoorbeeld bij Woonboulevardpoortvliet.nl) en deze vervolgens in te bouwen in je tiny house. Dat kan van bed tot aan keuken en douche.

Ruimte besparen en minimalistisch leren leven

Als je dus ergens goed in moet zijn dan is het leren om ruimte te besparen. Iets dat begint met (heel veel) spullen wegdoen. Je hebt in een tiny house immers simpelweg geen plek voor heel veel kleding, accessoires en andere prullaria. Nu moet je niet denken dat dit ook betekent dat een tiny house er saai uit moet zien. De kracht zit hem juist in het zoeken naar (duurzame) oplossingen. Wil je bijvoorbeeld wel een paar lekkere fauteuils om op te zitten, dan kan je kijken hoe je die praktisch kan ophangen of opbergen wanneer je er geen gebruik van maakt.

Inspiratie

Een van de leukste dingen om te doen is online zoeken op tiny houses op bijvoorbeeld Instagram of Pinterest. Je komt dan de meest inspirerende tiny houses tegen. Ook ideaal als je niet per se van plan bent een tiny house te gaan bewonen, maar wel slim wilt omgaan met de (weinige) vierkante meters waarop je woont. Wij kwamen al het volgende erg toffe concept tegen:

Foto header via iStock, credits: brintik

 

Categories Living

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Trend gespot: Tiny Houses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *