Oh my, de nieuwe Kia ProCeed, tough beauty

by Wanda Bregman

Hierin wil je gezien worden: de nieuwe, stoere Kia ProCeed. Kia lanceerde deze tough beauty in Barcelona. Waar haar zusje de Kia Ceed ook een plekje kreeg. De telgen komen in compleet nieuwe vormen. ProCeed in een heel nieuw, classy jasje met een enorme laadruimte (wat gewoon superfijn is, als je met het gezin op vakantie gaat en er toch supercool wil uit zien) en met een uitvoering van 140 pk, waar ik persoonlijk nogal warm voor loop. Deze Koreaanse beauty met zijn shooting brake-vorm, een coupé in cognito en is zowel lager en langer dan de vijfdeurs hatchback en de Sportswagon.

ProCeed in GT-jas

Het model met zijn echt opvallende uiterlijk en het veelzijdige karakter is uniek in het segment van gezinsauto’s. De ProCeed is leverbaar als GT-Line en als high-performance GT-model,  een sportief design’tje dus. Het model oogt sierlijk en toch robuust. Deze carrosserievorm deelt alleen de motorkap en de voorspatborden met de vijfdeurs Ceed. Elk ander onderdeel is nieuw en dat geeft deze tough beauty een heel eigen stijl en temperamentje. Dankzij de markante ‘tiger nose’ grille, de brede onderste luchtinlaat, de schuin geplaatste voorruit en de mix van stoere randen en fraaie rondingen is het onmiskenbaar een hippe Kia. Verder zien design schakelflippers bij de automaat, hoewel de 6 versnellingen standaard zijn. En wat dacht je van comfortabele sportstoelen met dikke wangen en afgezet met leer, een mooi D-vormig stuur en natuurlijk LED-verlichting. Hoe kun je uitpakken.

Koreaanse gemaakt voor Europese wegen

De Koreaanse ProCeed is speciaal ontwikkeld voor de Europese wegen en voor (nogal ongeduldige) Europese bestuurders. Europa kenmerkt zich als geen ander continent door zeer uiteenlopende rijomstandigheden. Snelwegen waar met hoge snelheden wordt gereden, kronkelende bergweggetjes, drukke stadscentra en slingerende, onvoorspelbare provinciale wegen. De ProCeed is voorbereid en weet er wel raad mee.

Lees ook:  Valle Camonica is dé place to be in Italië, elk seizoen!

Kia Ceed, lekker sportief

Ook haar zusje de sportieve Kia Ceed staat in een gloednieuwe jasje te trappelen van ongeduld om hard mee te rijden over Europese wegen. Met een zelfverzekerde houding, opwindende rijeigenschappen en krachtige 1,6-liter turbomotor, en een mooie reeks technologieën voor comfort, veiligheid en gebruiksgemak. Daarnaast heeft deze kleine, gestroomlijnde snelheidsduivel optioneel een 7-traps automaat met dubbele koppeling, maar de handbediende zesversnellingsbak is standaard. Ook zien we verchroomde raamlijsten, dorpels rood met zwart afgewerkt  en een specifieke achterbumper in dezelfde stijl als de voorbumper, met een diffuser in glanzend zwart en een GT-logo. Een subtiele dakspoiler maakt de sportieve uitstraling compleet.

Kia Ceed

Zowel de Kia ProCeed als de Kia Ceed zijn in het eerste kwartaal van 2019 verkrijgbaar. Wij zeggen: begin 2019 goed, hop naar de Kia-dealer en pick your Kia!

Kia ProCeed

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy