Jezelf helemaal opladen in de Plant Bathing Studio

by Imke Walenberg

In een van de drukste winkelstraten van Amsterdam, de Haarlemmerstraat, opent op 15 oktober de Plant Bathing Studio. Een plek waar je eventjes helemaal niks hoeft, want je kunt hier plant bathen. En dat kan je inderdaad heel letterlijk nemen: je kan je hier namelijk laten onderdompelen en opladen met de kracht van planten.

Plant bathing is geïnspireerd op forest bathing, een trend uit Japan. Uit verschillende onderzoeken* blijkt dat planten een positief effect hebben op hoe we ons voelen. Ze zijn de zuurstof in ons drukke leven. En dat vergeten we wel eens. Door de verschillende eigenschappen, kunnen planten van alles voor ons doen. Planten met grote groene bladeren bijvoorbeeld, zorgen voor een betere gemoedstoestand, reduceren stress en maken je creatiever.

Hoe werkt het?

Je kunt in de Plant Bathing Studio voor één euro vijf minuten plant bathen. En die vijf (of maximaal vijftien) minuten zijn helemaal voor jezelf. De deur gaat dicht en alleen jij begeeft je tussen de planten. Zo komt de kracht van alle planten het sterkst binnen. Na afloop van ieder bezoek krijgt je één van de aanwezige planten naar keuze mee.

Plant Bathing Studio (open van 15 tot en met 20 oktober!)
Adres: Haarlemmerstraat 72
Openingstijden: 10:00 – 18:00 uur

*Onderzoek van NASA bewijst bijvoorbeeld dat de lucht in een kamer gezuiverd wordt door planten.

Lees ook:  Snelweg Sprookjes maken van je autorit een interactief voorleesmoment

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy