Getest: is de Fiat Tipo de perfecte familiewagen?

by Imke Walenberg

Stationwagens staan niet bekend als spannende auto’s maar winnen het in het dagelijks leven van vele eyecatchers vaak op het gebied van ruimte en veiligheid. Tijd om te kijken of dit ook geldt voor de Fiat Tipo: wij stapten in deze zuinige Diesel stationwagen voor een test drive.

Tech specs

Het is ondertussen geen verrassing meer dat een cruise control systeem een absolute plus is in ons boekje. Naast makkelijk en handig in het gebruik maken deze systemen het rijden in veel situaties ook veiliger. Ook de Fiat Tipo scoort goed op dit gebied met een makkelijk te gebruiken cruise control, inclusief snelheidsbegrenzer wanneer je gaat voor de business uitvoering. Helaas houdt het daar ook wel op; de standaard zaken zijn er maar wat ons betreft mag er op het gebied van technologie nog wel een upgrade komen.

Getest: is de Fiat Tipo de perfecte familiewagen?

Alles wat je zoekt in een familieauto

Wat er in de Fiat Tipo ontbreekt aan tech-luxe wordt goed gemaakt in ruimte. Deze stationwagen heeft vakjes voor al je bezittingen. Denk aan verschillende vakjes in de deuren en opbergruimte in de armleuning; negen opbergvlakken met een totale inhoud van twaalf liter. Voeg hier de inklapbare achterbank aan toe en verhuizen vereist niet langer een vrachtwagen. Natuurlijk wil je zelf ook genoeg ruimte hebben en we kunnen je geruststellen want zelfs een professionele basketballer heeft genoeg ruimte op de achterbank van de Fiat Tipo om zijn ledematen kwijt te kunnen. Long story short: de perfecte vierwieler voor een weekendje strand of om het hele gezin naar voetbaltraining te rijden op de zaterdagochtend.

Lees ook:  Review: de verfijnde klasse van de Mercedes CLA 250 e Shooting Brake

Getest: is de Fiat Tipo de perfecte familiewagen?

Naast ruimte is veiligheid natuurlijk enorm belangrijk bij het uitkiezen van een geschikte familieauto. Deze stationwagen voldoet ook op dat gebied aan onze wensen: een anti blokkeer systeem op de remmen en maar liefst zes airbags. Dit betekent dat niet alleen voorin airbags te vinden zijn; de Fiat Tipo heeft ook zij- en gordijnairbags.

Last but not least..

…. de looks van deze auto. Stationwagens staan nou eenmaal niet bekend om hun oogverblindende schoonheid en dat is voor de Fiat Tipo niet anders. Maar alhoewel de Fiat Tipo misschien geen eyecatcher op de A1 zal zijn, is het wel één van de mooiere stationwagens die vandaag de dag op de markt is.

Getest: is de Fiat Tipo de perfecte familiewagen?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy