Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Getest: is de Fiat Tipo de perfecte familiewagen?

Getest: is de Fiat Tipo de perfecte familiewagen?

Stationwagens staan niet bekend als spannende auto’s maar winnen het in het dagelijks leven van vele eyecatchers vaak op het gebied van ruimte en veiligheid. Tijd om te kijken of dit ook geldt voor de Fiat Tipo: wij stapten in deze zuinige Diesel stationwagen voor een test drive.

Tech specs

Het is ondertussen geen verrassing meer dat een cruise control systeem een absolute plus is in ons boekje. Naast makkelijk en handig in het gebruik maken deze systemen het rijden in veel situaties ook veiliger. Ook de Fiat Tipo scoort goed op dit gebied met een makkelijk te gebruiken cruise control, inclusief snelheidsbegrenzer wanneer je gaat voor de business uitvoering. Helaas houdt het daar ook wel op; de standaard zaken zijn er maar wat ons betreft mag er op het gebied van technologie nog wel een upgrade komen.

Getest: is de Fiat Tipo de perfecte familiewagen?

Alles wat je zoekt in een familieauto

Wat er in de Fiat Tipo ontbreekt aan tech-luxe wordt goed gemaakt in ruimte. Deze stationwagen heeft vakjes voor al je bezittingen. Denk aan verschillende vakjes in de deuren en opbergruimte in de armleuning; negen opbergvlakken met een totale inhoud van twaalf liter. Voeg hier de inklapbare achterbank aan toe en verhuizen vereist niet langer een vrachtwagen. Natuurlijk wil je zelf ook genoeg ruimte hebben en we kunnen je geruststellen want zelfs een professionele basketballer heeft genoeg ruimte op de achterbank van de Fiat Tipo om zijn ledematen kwijt te kunnen. Long story short: de perfecte vierwieler voor een weekendje strand of om het hele gezin naar voetbaltraining te rijden op de zaterdagochtend.

Getest: is de Fiat Tipo de perfecte familiewagen?

Naast ruimte is veiligheid natuurlijk enorm belangrijk bij het uitkiezen van een geschikte familieauto. Deze stationwagen voldoet ook op dat gebied aan onze wensen: een anti blokkeer systeem op de remmen en maar liefst zes airbags. Dit betekent dat niet alleen voorin airbags te vinden zijn; de Fiat Tipo heeft ook zij- en gordijnairbags.

Last but not least..

…. de looks van deze auto. Stationwagens staan nou eenmaal niet bekend om hun oogverblindende schoonheid en dat is voor de Fiat Tipo niet anders. Maar alhoewel de Fiat Tipo misschien geen eyecatcher op de A1 zal zijn, is het wel één van de mooiere stationwagens die vandaag de dag op de markt is.

Getest: is de Fiat Tipo de perfecte familiewagen?

Categories Cars & Bikes

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Getest: is de Fiat Tipo de perfecte familiewagen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *