Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Fashion; de revival van de Air Max en meer jaren '90 iconen

Fashion; de revival van de Air Max en meer jaren ’90 iconen

Dit jaar is het jaar van de comeback trends. Zo zien we de jaren zeventig trends veelvuldig terugkomen in het straatbeeld: flared broeken, coltruitjes, blokhakken, franjes… Maar dat is niet het enige decennium wat een revival maakt, want ook de jaren ’90 zijn terug van weggeweest en ‘here to stay’. Van platform sneakers (Spice Girls!) tot aan zigzaghaarbanden en trainingspakken… het kan allemaal weer. Wij selecteerden 5 nineties trends waar je sowieso niet omheen kunt dit jaar:

1) Haarklemmen en ‘scrunchies’

De serie Friends (eerste aflevering werd uitgezonden in 1994) was een bron van nineties trends. Wie herinnert zich niet het kapsel van Rachel wat een enorme hit werd? Ook de haarklem en ‘froezel’ werd, mede dankzij deze serie, een enorme rage.

2) Nike Air Max

Wie kent ze niet? Hét (inmiddels) retro model van de Nike Air Max is nu weer het hotste item voor aan je voeten. Het is een ware cult-hit onder sneakerfans. En de keuze is enorm, want ze zijn in haast alle denkbare kleuren te verkrijgen. Onder andere bij het leuke Bruut in Hoofddorp kan je meer dan goed je slag slaan!

3) Fietsbroekjes

Spandex fietsbroekjes, zelf had ik er ook een heel stel van in mijn kast liggen in de jaren ’90. En echt niet alleen voor gymles…. Dankzij Kim Kardashian maak je tegenwoordig weer een fashion statement met deze broekjes om je billen. Niet voor de onzekere types onder ons!

4) Mini-rugzakjes

Eigenlijk ontzettend onpraktisch, want je kan er echt bijna niets in kwijt, maar wat heb je uiteindelijk nodig onderweg? Een mini-rugzakje biedt plaats voor je portemonnee en je telefoon, klaar ben je. Hét fashion item op de festivals afgelopen zomer.

5) Spaghetti-truitjes

Iedereen die tiener of twintiger was in de jaren ’90 had er wel één in haar kast liggen; het spaghetti-truitje. Liefst in naveltrui-lengte. Nu zijn ze top om te combineren met bijvoorbeeld een flared broek uit de jaren ’70 revival.

Fashion; de revival van de Air Max en meer jaren '90 iconen

Categories Fashion

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Fashion; de revival van de Air Max en meer jaren ’90 iconen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *