Fashion; de revival van de Air Max en meer jaren ’90 iconen

by Imke Walenberg

Dit jaar is het jaar van de comeback trends. Zo zien we de jaren zeventig trends veelvuldig terugkomen in het straatbeeld: flared broeken, coltruitjes, blokhakken, franjes… Maar dat is niet het enige decennium wat een revival maakt, want ook de jaren ’90 zijn terug van weggeweest en ‘here to stay’. Van platform sneakers (Spice Girls!) tot aan zigzaghaarbanden en trainingspakken… het kan allemaal weer. Wij selecteerden 5 nineties trends waar je sowieso niet omheen kunt dit jaar:

1) Haarklemmen en ‘scrunchies’

De serie Friends (eerste aflevering werd uitgezonden in 1994) was een bron van nineties trends. Wie herinnert zich niet het kapsel van Rachel wat een enorme hit werd? Ook de haarklem en ‘froezel’ werd, mede dankzij deze serie, een enorme rage.

2) Nike Air Max

Wie kent ze niet? Hét (inmiddels) retro model van de Nike Air Max is nu weer het hotste item voor aan je voeten. Het is een ware cult-hit onder sneakerfans. En de keuze is enorm, want ze zijn in haast alle denkbare kleuren te verkrijgen. Onder andere bij het leuke Bruut in Hoofddorp kan je meer dan goed je slag slaan!

3) Fietsbroekjes

Spandex fietsbroekjes, zelf had ik er ook een heel stel van in mijn kast liggen in de jaren ’90. En echt niet alleen voor gymles…. Dankzij Kim Kardashian maak je tegenwoordig weer een fashion statement met deze broekjes om je billen. Niet voor de onzekere types onder ons!

4) Mini-rugzakjes

Eigenlijk ontzettend onpraktisch, want je kan er echt bijna niets in kwijt, maar wat heb je uiteindelijk nodig onderweg? Een mini-rugzakje biedt plaats voor je portemonnee en je telefoon, klaar ben je. Hét fashion item op de festivals afgelopen zomer.

Lees ook:  De ideale kleding voor kind en baby!

5) Spaghetti-truitjes

Iedereen die tiener of twintiger was in de jaren ’90 had er wel één in haar kast liggen; het spaghetti-truitje. Liefst in naveltrui-lengte. Nu zijn ze top om te combineren met bijvoorbeeld een flared broek uit de jaren ’70 revival.

Fashion; de revival van de Air Max en meer jaren '90 iconen

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy