Een refurbished iPhone, de ins en outs onder elkaar

by Redactie

Een nieuwe telefoon nodig? Maar heb je geen zin om een vermogen te spenderen? Heb je dan wellicht al eens overwogen een refurbished iPhone te nemen? Dat wil zeggen dat een gebruikt toestel van top tot teen schoon is gemaakt, gerepareerd en ook waar nodig voorzien is van nieuwe onderdelen. Het is dus echt iets anders dan een tweedehands toestel overkopen van iemand. Ondanks dat ie wel helemaal is opgeknapt, weet je bij de aankoop van een refurbished toestel nooit precies wat je hebt gekocht. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij een refurbished iPhone 6 Plus kopen? Wij geven handige tips en tricks.

Laat je goed informeren

Er zijn online verschillende aanbieders van refurbished toestellen te vinden. Voordat je tot aankoop overgaat, is het altijd handig om vooraf vergelijkend onderzoek te doen. Lees je sowieso goed in. Omdat een webwinkel altijd 14 dagen bedenktijd biedt, kan je thuis goed checken of de telefoon wel aan jouw wensen voldoet. Is het uiterlijk in goede staat? En hoe zit het me de accu? Twijfel je over iets, onderneem dan ook gelijk actie. Zo voorkom je dat je geen gebruik meer kan maken van je garantie.

Waarom refurbished boven tweedehands kiezen?

Eén van de voornaamste redenen om niet voor een tweedehands exemplaar te kiezen is dat je bij een refurbished iPhone weet dat zowel de hard- als de software volledig is nagekeken. Niets vervelender dan een traag of niet werkende telefoon. De software is daarnaast ook geüpdatet naar de laatste versie en de data van de vorige gebruiker gewist.

Lees ook:  Deze series móet je dit voorjaar gezien hebben!

Prijs

Grootste voordeel van een opgelapte gebruikte telefoon is natuurlijk de prijs. Dat scheelt namelijk toch al snel een (paar) honderd euro met een geheel nieuwe iPhone. Geld dat je mooi voor iets anders kan gebruiken…

Foto header via iStock, credits: ThamKC

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy