Dit zijn dé keukentrends voor 2019

by Redactie

Nu het barbecue-seizoen dan toch echt tegen het einde aan loopt, trekken we weer de keuken in, om in de koude wintermaanden die ons te wachten staan de heerlijkste gerechten te bereiden. Maar een nieuw seizoen vraagt ook om nieuwe trends, daarom zetten wij dé keukentrends van 2019 voor jou onder elkaar:

1) Colour blocking

Durf kleur te bekennen en kies voor een keuken in een spetterende kleur. Een geheel groen- of blauw-gekleurde keuken is zeker niet raar aankomend seizoen. Ook geel is veel gezien. Omdat je keuken an sich al veel aandacht trekt, is het wel gewenst dat de rest om een strakke afwerking vraagt. Ook het achterwege laten van (te) veel accessoires is hierbij slim.

2) Zwart, zwarter, zwartst

Lijnrecht tegenover de kleurtrend staat de zwarte keuken. Waarschijnlijk niet gelijk een kleur waar je direct aan denkt voor je keuken. Gangbaar is wit, want clean. Terwijl zwart juist heel stijlvol, stoer en bovenal tijdloos kan zijn. Bij Budgetplan kan je hiervoor genoeg inspiratie opdoen. Zo kan je het zwart zelfs doorvoeren in je inductie gasfornuis. Een zwarte keuken doet het met name goed in een industriële en/of moderne inrichting.

3) Natuurlijke materialen

De botanische, natuurlijk trend zien we al een tijd in ons interieur. Niet raar dat het nu ook overslaat naar onze keuken. Duurzame materialen als eco beton, hout en bamboe zie je veel terugkomen. Aangevuld met mooie, zachte aardtinten; bruin, okergeel, taupe. En natuurlijk groen in de vorm van planten. Van hangplanten tot aan mini-kas in huis, alles kan en mag. Daarnaast kijkt men bij deze trend ook naar de meest duurzame apparatuur, liefst met keurmerk A+++.

Lees ook:  About Art app maakt je enthousiast om (betaalbare) kunst te kopen!

4) Healthy kitchen

Wie gezond wil koken, is geholpen met apparatuur die daarbij kan ondersteunen. Niet gek dat de stoomoven de laatste tijd flink aan populariteit wint. Maar het hoeven zeker niet alleen dure keuken gadgets zijn. Zo kan je met een ‘spirelli’ heel eenvoudig en budgetproof lange spaghettislierten maken van groentes zoals courgette, pastinaak en wortel. Wil je overigens een budgetversie van een stoomoven? Je hebt ook heel veel goede stoommandjes op de markt waarme je je eten kan stomen in een pan.

Foto header via iStock, credits: vicnt

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy