Deze treinreizen verdienen een plekje op je bucket-list!

by Jill Buitenhuis

In Nederland worden we vaak allemaal gek van de NS en alles rondom het reizen met de trein. Veel vertragingen, we kunnen nooit zitten en het is simpelweg saai omdat we niets leuks hebben om naar te kijken. Toch zijn er genoeg plekken op de wereld waar het juist geweldig is om met de trein te reizen. Adembenemende uitzichten, niet op het verkeer hoeven letten en slapen in de gezelligste wagonnetjes. Deze treinreizen verdienen gewoon een plekje op je bucket-list!

The Orient Express (Singapore – Bangkok, Maleisië & Thailand)

Met deze trein reis je in drie dagen van Singapore naar Bangkok. Een luxe treinreis, waardoor het lijkt alsof je eventjes terug in de tijd reist. Je rijdt langs rijstvelden, de jungle, woeste rivieren en prachtige dorpjes die je zeker wil zien. Aan boord wordt wel verwacht dat je netjes gekleed bent. Eet een culinair hapje onder het genot van live pianomuziek en geniet van het prachtige uitzicht dat deze rit te bieden heeft.

The Rocky Mountaineer (Toronto – Vancouver, Canada)

De Rocky Mountaineer is veel meer dan een treinreis. Je ontdekt tijdens deze reis een ‘verborgen wereld’. Kortom, een wereld waar je alleen maar van kunt dromen. In 16 dagen reis je vanuit Toronto naar de Niagara Falls. Dit is de perfecte reis voor degene die even willen ontsnappen aan het drukke stadsleven. Adem de frisse lucht in en ontdek de natuur van Canada. Houd je van een beetje avontuur? Bezoek Jasper National Park om oog in oog te staan met beren, wolven en elanden. Een unieke ervaring!

Lees ook:  10 meest Instagram-mable plekjes van Nederland

The Hiram Bingham Orient Express (Cuzco – Machu Picchu, Peru)

Deze bestemming alleen al is een plek waardig op je bucketlist: Machu Picchu, de stad van de Inca’s. Onderweg kom je langs de Urubamba River Valley, kleine dorpjes en de Andean Peaks. Een klein kijkje in het leven van de Peruanen. Bij deze treinreis zit een gids voor Machu Picchu inbegrepen.

The Flåm Line (Myrdal – Flåm, Noorwegen)

Wil je graag de spanning opzoeken en iets dichter bij huis blijven? Tijdens deze Noorse treinrit reis je via een van de steilste spoorwegen van de wereld. De hellingshoek is 55/1000 op bijna 80% van de spoorlijn! Je komt langs dreamy bergdorpjes en de prachtigste fjorden van Noorwegen.

 

Foto header via iStock, credits: ultramarine5

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy