De beste winter uitstapjes in Turkije? De Turkse zon in de winter

by Redactie

Ben je benieuwd naar de beste winter uitstapjes in Turkije? In dit artikel lichten we de beste Turkse badplaatsen en haar bezienswaardigheden toe. Zeker in de winter als de dagen weer kouder en korter zijn, is het heerlijk om er even tussenuit te kunnen gaan naar de zon. Lekker ontspannen met familie of vrienden aan één van de prachtige Turkse badplaatsen, of samen met je partner genieten van de warmte.

Hoewel overwinteren in Turkije steeds populairder wordt onder Nederlandse toeristen, kun je hier in de wintermaanden nog volop genieten van rust en ruimte. Naast het heerlijke klimaat zijn er tevens voldoende bezienswaardigheden die jouw winterse vakantie in de zon helemaal compleet maken.

Wil je weten wat de beste winter uitstapjes zijn in Turkije? We hebben ze allemaal keurig voor je op een rijtje gezet. Handig, want zo hoef je alleen nog maar je koffer in te pakken en een Turks visum voor Nederlandse toeristen aan te vragen.

Een Turks visum voor Nederlanders. Is dat verplicht als ik in de winter naar Turkije reis?

Ja, een visum voor Turkije is voor jou als Nederlander verplicht. Of je nu gaat genieten van de beste winter uitstapjes in Turkije of voor zakelijke doeleinden naar Turkije moet afreizen. Dit visum is zowel voor volwassenen als minderjarige kinderen verplicht en kan in de meeste gevallen online worden aangevraagd.

In combinatie met een geldig paspoort (welke nog minstens 6 maanden geldig is) of identiteitsbewijs is het visum voor Turkije maximaal 180 dagen geldig. Hiervan mag je 90 dagen in Turkije verblijven, aaneengesloten of in delen. Dus, wil jij deze winter genieten van de Turkse zon en genieten van de beste winter uitstapjes in Turkije? Vergeet dan buiten je paspoort en je zwembroek vooral het Turks visum voor Nederlanders niet.

Lees ook:  Skiën voor beginners leer je als een pro bij La Rosière

Winter bezienswaardigheden aan de Turkse Riviera. Bezoek Historisch Aspendos

Als je deze winter volop wilt genieten van zon, zee én strand, dan ben je aan de zuidkust van Turkije helemaal op je plaats. Met de prachtige badplaatsen zoals bijvoorbeeld Antalya, Side en Alanya is de Turkse Riviera één van de leukste winter uitstapjes in Turkije. Je kunt er namelijk niet alleen genieten van het tropische klimaat en de vele leuke eetgelegenheden, maar in deze tijd van het jaar kom je er ook zeker voor de rust en ontspanning.

Daarnaast heeft de zuidkust van Turkije ook in de winter veel leuke bezienswaardigheden met een rijke historische achtergrond. Een leuk uitstapje in Turkije tijdens de wintermaanden is bijvoorbeeld het stadje Aspendos waar de invloed van de Romeinen goed bewaard is gebleven. Hier kun je onder andere oude ruïnes en het Romeinse theater bezoeken waar eens per jaar een groot ballet festival wordt gehouden.

Ben je wat sportiever? Ook dan kun je tijdens het winterseizoen je hart ophalen aan de Turkse Riviera. Ook als je in de winter leuke uitstapjes in Turkije wilt maken kun je hier genieten van volop spannende excursies. Maak een wandel of fietstocht door de ongerepte natuur van de zuidkust van Turkije, of zoek de spanning op door te gaan raften. Zin in een ruige excursie tijdens de wintermaanden in Turkije? Ga dan met een vissersboot mee de Middellandse Zee op en trotseer de golven.

Düdenwatervallen bezoeken? Indrukwekkend winter uitstapje in Turkije

Als je tijdens de wintermaanden naar Turkije reist en graag een onvergetelijk uitstapje wilt maken, dan mag je de bekende Düdenwatervallen zeker niet overslaan. Dit natuurgeweld is met zijn 28 meter hoge waterval één van de beste winter uitstapjes in Turkije.

Lees ook:  7 x tiny houses in eigen land

Het prachtige azuurblauwe water wordt door het Taurusgebergte uiteindelijk afgevoerd richting zee. De Düdenwatervallen bevinden zich in een spectaculaire omgeving temidden van prachtige groene natuur. Natuurlijk een uitgelezen plaats om een prachtig winters plaatje te schieten vanuit het betoverende Turkije.

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke winter uitstapjes in Turkije. Dankzij het prettige klimaat en de vele bezienswaardigheden is Turkije the place to be in koude en sombere wintermaanden. Wil je deze winter afreizen naar de Turkse Riviera of één van de vele andere Turkse bestemmingen? Wees dan goed voorbereid met een koffer vol zomerse kleding én jouw Turks visum voor Nederlanders.

Foto header via iStock, credits: yalcinsonat1

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy