Dag van de Duurzaamheid

by Redactie

Woensdag 10 oktober was het de Dag van de Duurzaamheid. Verschillende bedrijven en organisaties hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om aandacht te vragen voor onder andere de circulaire economie. Er vonden op deze dag tal van activiteiten plaats.

Activiteiten

Rabobank Hoekse Waard probeerde zo veel mogelijk energie op te wekken met behulp van een energieopwekkende dansvloer. Naast dansen was het ook mogelijk om deel te nemen aan andere sportactiviteiten. Alles om maar zoveel mogelijk stappen te maken op de dansvloer.

Cateraar Vitam is sinds 10 oktober gestopt met het gebruiken van plastic roerstaafjes en plastic rietjes. Vitam gebruikte voorheen maar liefst 200.000 rietjes en meer dan een miljoen roerstaafjes per jaar.

Er werden ook producten uitgedeeld op de dag van de duurzaamheid. Zo gaf Etna een super zuinige A+++ koelkast weg en deelde Waterschap Vallei gratis kunstmestkorrels uit. Deze speciale kunstmestkorrels zijn gewonnen uit rioolwater en zijn met name geschikt voor het bemesten van gazons. C&A bood de mogelijkheid aan om oude kleding in te leveren in ruil voor een kortingsvoucher.

Jaarlijks wordt er ook enorm veel groente en fruit weggegooid, nog voordat het in de winkels ligt. Een belangrijke reden hiervoor is dat groente en fruit met een afwijkende vorm als minder aantrekkelijk wordt gezien en daardoor niet wordt verkocht. De kromkommer-community wil mensen ervan bewust maken dat er niets mis is met groente en fruit met een afwijkende vorm. Op de dag van de duurzaamheid lanceerde de kromkommer-community een houten speelgoedset van kromme groente en fruit. De community zet zich ook in om ook groente en fruit met een afwijkende vorm aan te bieden in supermarkten.

Lees ook:  'Gnokkie’, ‘Ver-sa-tjsie’ of ‘Por-sj’... dit zijn de meest gemaakte uitspraakfouten!

Zelf meedoen

Klimaatorganisatie Urgenda organiseert de Dag van de Duurzaamheid al sinds 2008, maar je hoeft natuurlijk niet te wachten tot 10 oktober 2019 om duurzamer te gaan leven. Daar kun je ook vandaag al mee beginnen. Zet de televisie bijvoorbeeld eens een avondje uit of douche 5 minuten korter.  Op Overstappen.nl kun je hierover nog veel meer bespaartips vinden. Daarnaast is een goede stap op weg naar een duurzamer leven, het kiezen voor een energiemaatschappij die groene stroom en gas levert.  Het vergelijken van verschillende energieleveranciers kan heel eenvoudig op een vergelijkingswebsite zoals Overstappen.nl.

Foto header via iStock, credits: DiyanaDimitrova

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy