Cadeautip: herinneringen collage aan de muur

by Imke Walenberg

Met een smartphone is het makkelijk duizenden foto’s te maken. Helemaal als je nog niet zo lang mama (zoals ik) bent dan wil je alles vastleggen. Liefst gebruik ik daarnaast ook nog mijn echte camera, want daar leg je toch fijner en met aandacht een ‘moment’ vast. Sinds kort heb ik zelfs weer een analoge camera, zo eentje inderdaad waar je een echt fotorolletje in doet. En waar je niet zomaar een ‘mislukte’ foto kan deleten. Maar wat te doen met al die beelden, van al die verschillende apparaten, die je hebt vastgelegd?

Door de enorme hoop foto’s die er op onze computers en in onze telefoons komen te staan (want ik spreek denk ik niet alleen voor mijzelf..), is het soms moeilijk overzichtelijk te krijgen welke leuk genoeg zijn om af te laten drukken. Laat staan om aan de muur te hangen. Fijn is dan dat er tools zijn die je daarmee kunnen helpen. Bijvoorbeeld EasyCollage.

Met EasyCollage kan je heel eenvoudig de leukste fotocollage’s maken in vier simpele stappen. Vaak heb je met online foto-programma’s namelijk het gedoe dat je nog een programma moet downloaden en dat vervolgens behoorlijk ingewikkeld blijkt met té veel keuzes. EasyCollage houdt de keuze juist beperkt. Je kan kiezen uit designs van ontwerpers of je kan een eigen foto-indeling maken. Ik koos voor een eigen foto-indeling (basic). Vervolgens kies je een van de rasters (bijvoorbeeld een speels raster of een mozaïek), die je dan kan vullen met de foto’s die je erin wilt hebben. Het uploaden gaat soepel, ook fijn; de foto’s kan je nog heel eenvoudig van plek wisselen. Je kan ook nog spelen met de witruimtes tussen de foto’s. Zo kan je die verkleinen of juist groter maken. Ook kan je het aantal foto’s op je collage eenvoudig aanpassen.

Lees ook:  4 x tips hoe je zorgt dat je thuiskantoor opgeruimd blijft

Ben je klaar met jouw collage dan kies je het type materiaal waar je jouw persoonlijke fotokunstwerk op wil laten afdrukken. Voor mij viel de keuze hierbij op plexiglas. Iets duurder dan bijvoorbeeld canvas, maar het heeft dan ook wel een echt mooie, meer chique uitstraling. Top is daarnaast dat ik mijn bestelling op donderdag plaatste en het al op zaterdag, slechts anderhalve dag later dus, thuis werd bezorgd. Ideaal dus ook als je een last minute persoonlijk cadeau wilt bestellen. Enne het resultaat? Meer dan tevreden mee, net als mijn kids!

EasyCollage Imke

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy