Ben jij een koukleum? Met deze tips ga jij de winter te lijf!

by Redactie

Heb jij het heel vaak en snel koud? Dan ben je een echte koukleum. In de lente- en zomermaanden heb je daar over het algemeen niet zo veel last van. Maar in de herfst en winter kan dit knap irritant zijn. De reden dat de ene persoon wel en de andere niet een koukleum is, kan overigens verschillende redenen hebben. Zo kan het aan je BMI liggen, die aan de lage kant is. Maar ook slaaptekort of te weinig drinken kan een oorzaak zijn. En helaas voor de vrouwen; het schijnt ook vaker bij vrouwen voor te komen. Hoe dan ook, je kan er wel wat aan doen, hierbij een aantal praktische tips om de kou te lijf te gaan:

Kies de juiste voeding

Om je lichaam warm te krijgen, heeft het energie nodig. Het is slim om ‘met de seizoenen mee te eten’. Oftewel, in het kort: in de zomer eet je koude salades om af te koelen en in de winter kies je warme soep om op te warmen. Kies dus warmteverhogende voedingsmiddelen. Dat kan ook door bijvoorbeeld wat meer specerijen toe te voegen aan je eten. En warme dranken als thee en chocolademelk doen het ook altijd goed. Omdat je in de winter meer energie verbruikt, is het ook verstandig om genoeg te eten. Zo blijft de interne kachel branden.

Je eigen thermostaat reguleren

Je kan zowel je eigen thermostaat als die in je huis aanpassen op jouw behoeftes. Door bijvoorbeeld een koude douche te nemen, leer je je lijf daarna ook weer op de juiste temperatuur te laten komen. We zijn immers in de winter geneigd om de waterkraan juist wat warmer te zetten, maar dat werkt juist niet voordelig voor je lichaamstemperatuur. Wel is het natuurlijk lekker om na zo’n koude douche een lekker opgewarmde handdoek van je handdoekradiator te grissen en je ‘warm’ af te drogen.*

Lees ook:  Fitnesstracker voor fitte vaders (+ Vaderdag-winactie!)

Bewegen maar

Door je bloedsomloop goed op gang te houden, blijf je ook warm. Super belangrijk is het dan ook om goed in beweging te blijven, júist ook tijdens de wintermaanden. Heb je koude voeten? Masseer ze zelf dan eens goed los. Door je huid te masseren stimuleer je de bloedsomloop ook. Niet gelijk die dikke sokken op de bank aan trekken, maar eerst kijken of je je lijf ook op andere manieren weer kan warm krijgen. Succes!

* Kijk op Radiatoraanbiedingen.nl voor mooie exemplaren.

Foto header via iStock, credits: Evgen_Prozhyrko

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy