Alle vogels verzamelen

by Redactie

Vogels in je achtertuin, dat is makkelijker en leuker dan je denkt! Hoe meer er voor ze te snoepen valt, hoe meer vogels op je tuin af komen.

Een groepje spreeuwen bij de vuurdoorn, fladderende koolmeesjes rond de vetbol en een grote bonte specht bungelend aan de pot met vogelpindakaas. Dat klink gezellig! En misschien onmogelijk? Nee hoor, hoe kouder het wordt hoe meer vogels de nabijheid van mensen opzoeken. De tuinen dus. Maar wat doe je om de vogels naar jouw tuin te lokken, in plaats van dat ze gaan snoepen bij de buren?

Mijnvogteltuin.nl

Check allereerst welke vogels bij jou in de buurt leven. In een tuin in een buitenwijk van Apeldoorn leven andere vogels dan op een balkonnetje in Hartje Amsterdam. Doe daarom eerst de postcodevogelcheck op www.mijnvogeltuin.nl van Vogelbescherming. Zo weet je precies welke vogels er bij jou in de buurt leven. Bosuil? Grote bonte specht? Koolmezen en pimpelmeesjes ? Misschien de huismus? Je ontdekt het door simpel je postcode in te voeren op www.mijnvogeltuin.nl.

Alle vogels verzamelen - Roodborstje

Foto credit Jelle de Jong

Welke vijf wil jij?

Kies vervolgens vijf soorten uit die jij graag in jouw tuin ziet verschijnen. Hierna ontvang je tips voor jouw tuin op maat gemaakt om de vogels te lokken. En dat is makkelijker dan je denkt. Om je op weg te helpen, hier alvast de drie meest eenvoudige tips om direct toe te passen.

1. Strooi vogelvoer

Natuurlijk kun je vetbollen en pindaslingers ophangen. Maar strooi ook eens wat voer tussen de struiken. Schuwe vogels, zoals de heggenmus en winterkoning, kunnen dan ook hun voedsel bij elkaar scharrelen. Voer bij voorkeur ’s ochtends en aan het einde van de middag. Vogels trekken via een vaste route door de tuinen. Voer je op een vast tijdstip, dan is de kans groot dat ze elke dag rond hetzelfde tijdstip je tuin aan doen.

Lees ook:  Tongbrekers op je vakantiebestemming: dit zijn de meest gemaakte uitspraakfouten

2. Groen moet je doen

Planten en struiken met bessen en fruit: vogels zijn er dol op. Maak bijvoorbeeld een smulhaag door verschillende bessenstruiken naast elkaar te planten, zoals blauwe bessen, frambozen en bramen. Zo heb je genoeg fruit voor jezelf en de overrijpe, rottende bessen zijn voor de vogels. Die vinden zij weer het lekkerst.

3. Maak een rommelhoekje

Maak het jezelf gemakkelijk en veeg alle afgevallen bladeren op een hoop in een hoek van de tuin. Hier kunnen vogels schuilen en vinden spinnetjes en torretjes, een lekker hapje in de winter.

Meer tips? Doe dan de postcodevogelcheck op www.mijnvogeltuin.nl

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy