Alle seizoenen een groen gazon

by Redactie

Het gras is groener bij de buren…. Natuurlijk is deze zin een figuurlijke uitspraak, maar toch kan deze ook vaak genoeg letterlijk opgaan. Het gazon van je buren is hartstikke mooi groen, terwijl jouw grasmat er maar wat zielig bij ligt. Hoe komt dat toch? Hoe zorg je ervoor dat jouw gazon het hele jaar door er fris en fruitig uit ziet? Wij geven tips.

Echt gras of kunstgras?

Ga goed na voor jezelf welke type gras het beste bij jou en je leefstijl past. Voor mooi echt groen gras is het namelijk noodzakelijk om je gazon ook goed te onderhouden. Je kan daarvoor gebruik maken van een onderhoudskalender, online te vinden, die je precies laat zien wanneer wat moet gebeuren. Het is echter wel iets waar je je tijd aan moet willen besteden. Denk bijvoorbeeld aan het zaaien van graszaad, bemesten en het verticuteren van je gazon. Zie je dat niet zitten, dan is het het beste om voor kunstgras te kiezen.

Kunstgras net zo mooi als echt gras?

Jazeker. Dat was twintig jaar geleden misschien nog niet zo, maar inmiddels heb je kunstgras dat haast niet van echt te onderscheiden is. En ook fijn; het is vrijwel onderhoudsvrij. Bijvoorbeeld het kunstgras van Top Kunstgras.

Hoe lang gaat kunstgras mee?

Gemiddeld gaat kunstgras 10 tot 15 jaar mee, behoorlijk lang dus. Ligt er natuurlijk wel aan wat de intensiteit van het gebruik is. Ook het type kunstgras speelt hierin een rol. Wat is de lengte van de sprieten, de kleur, de toepassing? En, net als echt gras, dient ook kunstgras onderhouden te worden. Dat wil zeggen dat bladeren die van de bomen zijn gevallen weg geharkt moeten worden en ook een professionele onderhoudsbeurt van het bedrijf waar je het gras gekocht hebt, is essentieel eens in de zoveel tijd.

Lees ook:  3 x voordelen van seizoensgroenten

Foto header via iStock, credits: yaruta

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy