A taste of skiing, skisafari op z’n allerbest!

by Wanda Bregman

Nog geen plannen voor de naderende wintersport? Wij hebben een lumineuze tip: ga op skisafari in Alta Badia, Italië.  In Südtirol ofwel het  Italiaanse Zuid-Tirol, betekent skiën niet alleen adembenemend uitzicht op de Dolomieten. Nee, ook de foodies en wijnlovers komen hier aan hun trekken met A Taste for Skiing. In Alta Badia combineren ze de beste ingrediënten voor een geslaagde wintersport met skisafari’s en evenementen, waggelen van berghut naar berghut.

De tofste skisafari’s voor het wintersportseizoen op een rij:

In december: op 17 december om 11.00 uur wordt het culinaire seizoen van Alta Badia wordt geopend met ‘Altissimo – The most exclusive brunch of the Dolomites’. Dit vindt plaats in het hart van de Dolomieten dat wordt smullen, zowel van de omgeving als de lekkernijen. Want op dit luxe lifestyle event zijn het bekende Michelin sterren-chefs die de scepter zwaaien.

December, januari, februari en maart: brengt: Sommelier on the slopes. Roetsjend de majestueuze Dolomieten, UNESCO World Heritage, onder leiding van een ski-instructeur en een sommelier lekker skiën over prachtige pistes van berghut naar berghut en daar wijn proeven. Heaven does exits…

Maart: In maart organiseren ze in de berghutten langs het skigebied La Crusc / Santa Croce een gastronomische week gewijd aan de traditionele Ladinische keuken, de Roda dles Saus. Bereid je voor op historisch lekker eten in combinatie met gruwelijk goede zuid Tiroolse wijnen.

Ook in maart presenteert Alta Badia de beste regionale rode en witte wijnen, én mousserende wijnen voor een speciale wijnproeverij op 2000 meter hoogte (als dat geen speciale afdaling wordt). Wijnliefhebbers kunnen de grote verscheidenheid aan Zuid-Tiroolse wijnen in vier deelnemende skihutten ontdekken.

Lees ook:  Apple’s kleinste tablet: de nieuwe iPad Mini komt met allerlei specs en upgrades

Last but not least, van december t/m april: Beleef de Dolomieten bij zonsopgang voordat de rest de helling afgaat met een fantastisch ontbijt. Nadat je met de sneeuwkat naar boven bent gebracht, word je verwend met een stevig ontbijt van typische Zuid-Tiroolse producten. Lekker ondergrondje om de dag door te komen. Geniet van de rust en stilte in de Dolomieten. Na het ontbijt knal je de pistes op naar beneden.

Er is natuurlijk nog veel meer vets te beleven in de Dolomieten in Alta Badia. Wil je weten wat of wil je alvast reserveren (want dat is verplicht) voor een skisafari? Check de site van Alta Badia voor meer info.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy