7 x winterse food spots in Amsterdam - Stamppot

7 x winterse food spots in Amsterdam

Van hachee zoals eigenlijk alleen moederlief hem kan maken tot een goed gevulde kom pompoensoep: in de winter maken we ruimte voor deze hartverwarmende gerechten. Nee, hiervoor hoef je geen uren in de keuken te staan want wij hebben een aantal van onze favoriete winterse foods spots in Amsterdam voor jou op een rijtje gezet.

Moeders

Iedereen hecht toch wel waarde aan dat ene gerecht wat mama altijd zo heerlijk kon maken. Dat gerecht waarvan je maar één hapje hoeft te nemen om je jeugd te kunnen herbeleven. Dat gerecht waarbij geen enkele chef-kok aan jouw moeder kan tippen. Dat is een gerecht met een warme knuffel en iets wat we in de winter wel kunnen gebruiken. Annie, Betty en Corrie, oftewel, de moeders van restaurant Moeders snappen dat maar al te goed.

Rozengracht 251

Proeflokaal A. van Wees

Een Hollandse kaasfondue of een klassiekera als asperges en kipsaté vind je bij Proeflokaal A. van Wees waar de Amsterdamse cultuur centraal staat.

Herengracht 319

Hap-Hmm

Lekker Hollands eten kun je ook erg goed bij Hap-Hmm in Amsterdam. Stamppot zuurkool met een halve rookworst en overheerlijke stoofpeertjes klinkt toch perfect voor de winterse maanden?

Eerste Helmersstraat 33

SLA

Het herfst- en wintermenu bij het welbekende SLA is begin deze maand weer ingegaan. Dat betekent dat de menukaart volstaat met winterse salades en bowls (denk aan geroosterde paddestoelen en pompoen, yummie) rijke soepen en zelfs bijgerechten en smoothies met een winters jasje.

Op de SLA website check je welke van de Amsterdamse vestigingen het dichts bij jou in de buurt zit!

Soup en Zo

Van koffiebar naar saladebar en nu een soepbar, want wat is er nou fijner dan in de winter opwarmen met een vers gemaakt kopje soep? Soup en Zo vind je op maar liefst drie plekken in Amsterdam.

Lees ook:  Utrecht is dé stad voor alle koffieliefhebbers

Nieuwe Spiegelstraat 54, Jodenbreestraat 94 en van Baerlestraat 81

Mr. & Mrs. Watson

Ook voor de vegans onder ons hebben we een winterse place to be gevonden, alhoewel de kans groot is dat je deze al kent. Mr. & Mrs. Watson is namelijk één van de populairste en misschien wel gewoon dé populairste vegan spots in Amsterdam. Wij zijn een grote fan van de geroosterde courgette en doperwtensoep met limoen, munt, basilicum, knoflook-pompoenpitten en antiboise, oftewel: alles behalve saai. 

Linnaeuskade 3H

Vuurtoreneiland

Dit eilandje licht nou niet bepaald in het centrum maar vormt wel de perfecte locatie voor een winterse avond, inclusief kampvuur. In het Markermeer, voor Durgerdam vind je het vuurtoreneiland. In de koudere maanden, van oktober tot mei, kun je hier eten in het winterrestaurant.

Vuurtoreneiland

Foto header via iStock, credits: venemama

0 comments on “7 x winterse food spots in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *