5 x de fijnste films voor herfstachtige avonden

by Jill Buitenhuis

Het is nu toch echt officieel. De zomerse dagen liggen achter ons en als we naar het weerbericht kijken, zien we vooral veel regen staan. Het moest er toch een keer van komen, helaas. Maar deze tijd van het jaar kan juist ook onwijs gezellig zijn. En aangezien het weer vroeg donker wordt, hebben we genoeg tijd om knus op de bank of juist gezellig in de bioscoop een filmpje te kijken. Dit zijn de films die je deze herfst gezien moet hebben.

A Star is Born

Met Lady Gaga en Bradley Cooper in de hoofdrol belooft deze film al veel goeds. A Star is Born vertelt het verhaal van Jackson Maine, een in verval geraakte countryster. Hij ontdekt het onbekende talent Ally. De twee krijgen een liefdesverhouding en Jack probeert Ally in de schijnwerpers te krijgen. Wanneer dit lukt, krijgt Jack zelf moeite met het feit dat hij steeds meer in de schaduw komt te staan. Tijdens deze film kunnen we genieten van een aantal nieuwe nummers, geschreven door Lady Gaga herself.

Halloween

Een film voor de echte horror-liefhebbers. Jamie Lee Curtis keert terug in de iconische rol van Laurie Strode, die voor de allerlaatste keer de confrontatie aangaat met Michael Myers. Veertig jaar geleden ontsnapte ze aan zijn slachtpartij tijdens Halloween en sindsdien heeft ze nachtmerries over deze gemaskerde seriemoordenaar. Wij worden hier al een beetje bang van… Gordijnen dicht, een dekentje om je achter te verschuilen en lekker griezelen.

Doris

Aan de vooravond van haar vijfenveertigste verjaardag is Doris Doorenbos, (gespeeld door Tjitske Reidinga) een gescheiden vrouw en moeder van twee kinderen, op een dood punt in haar leven aangekomen. De mensen om haar heen maken carrière en leiden drukke, volwassen levens. Van Doris haar eigen dromen is maar weinig terechtgekomen. Hoe zij hiermee omgaat zie je in de film. Een heerlijke Nederlandse comedy, waar je geheid vrolijk van zult worden.

Lees ook:  5 x deze series mag je zeker niet missen dit seizoen!

The Holiday Calender

Jippie! Ook dit jaar komt Netflix weer met een eigen kerstfilm. Misschien nog wat vroeg om al kerstfilms te gaan kijken, maar eigenlijk kun je niet vroeg genoeg beginnen. Een getalenteerde fotografe zit vast in een uitzichtloze baan en erft een antieke adventskalender, die haar leven compleet op zijn kop zet.

De film is vanaf 2 november te zien op Netflix.

Nappily Ever After

Violet heeft het allemaal: de perfecte baan, de perfecte relatie en perfect haar. Maar dan gaat het toch mis. Wat gebeurt er wanneer het niet volstaat om perfect te zijn? Na een incident bij de kapper begint ze zich af te vragen of ze wel het leven leidt dat ze wil leiden, of dat ze simpelweg doet wat van haar verwacht wordt… De film is te zien op Netflix.

Foto header via iStock, credits: lolostock

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy