Waarom huisdieren een positieve invloed hebben op mensen

by Redactie

Wil je goed of beter in je vel zitten dan kan een huisdier wel eens heel goed werken. Dieren hebben namelijk de natuurlijke eigenschap om mensen een gevoel van ontspanning en geluk te geven. Iets wat met name in deze snelle, digitale tijd meer dan welkom is. Maar wat zijn nog meer redenen waarom huisdieren een positieve invloed hebben op mensen?

Beweging

Met name met een hond, neemt de hoeveelheid lichaamsbeweging op een dag behoorlijk toe. Het is een stuk makkelijker aan je 10.000 stappen per dag komen met de dagelijkse uitlaatrondjes met je trouwe viervoeter. Een fit lichaam zorgt voor een fitte, gezonde geest.

Je maakt sneller contact

Hoeveel makkelijker is het om een praatje te maken op straat met andere hondenbezitters? Je stelt je veel sneller open op, sociaal gezien een dikke plus dus.

Knuffelen maar

Niets heerlijker dan knuffelen. En met knuffelen komt oxytocine vrij, het hormoon wat ook wel bekend staat als het liefdeshormoon. Een poes, konijn, hond… ze houden allemaal van knuffelen en aaien. Affectie geeft een rustgevend effect op de mens én dier.

Tevreden gevoel

Eén van de mooiste dingen aan huisdieren is dat ze tevreden zijn met wat ze hebben. Daar kan de mens nog wat van leren. En dat gegeven, dat tevreden gevoel, heeft ook weer een positieve invloed op de mens. Een hond heeft niet veel meer nodig dan een stevige wandeling, lekkere brokken en één (of twee) stuk(s) speelgoed (tip: check eens het hondenspeelgoed bij Brekz.nl).

Niet anders voordoen

Een laatste aspect dat zo positief is aan een huisdier, is dat deze jou neemt zoals je bent. Je hoeft je als baasje niet anders voor te doen dan dat je bent. Iets wat ook weer een heel geruststellend gevoel creëert.

Lees ook:  Rainy days in januari. Zo creëer je toch vakantiepret voor je kids (en jezelf!).

Foto header via iStock, credits: MirasWonderland

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy