Twee linkerhanden? Zo wordt klussen in huis toch leuk

by Redactie

Klussen in huis, de een vindt dit leuker dan de ander. En nog belangrijker; de één is er beter in dan de ander. Toch is het handig wanneer je in en om het huis zelf het een en ander aan klusjes kan opknappen. Niet alleen spaar je geld uit (je hoeft geen klusjesman in te schakelen), het kan ook leuker zijn dan je verwacht. Wij geven tips en tricks om goed beslagen ten ijs te komen:

1) YouTube

“YouTube is the word”. Oftewel; op het internet zijn duizenden filmpjes en tutorials te vinden die je op weg helpen met allerlei klusjes. Van hoe je laminaat moet leggen tot aan het vervangen van het lampje in je magnetron. Je kan het zo gek niet verzinnen en er is wel een tutorial van te vinden. Handig!

2) Zorg voor een goede basisuitrusting

En dat geldt voor zowel je gereedschap als je outfit. Investeer in een gereedschapskist waar alles basis-zaken in zitten. Denk aan een boor, hamer, zaag, waterpas, enz. Schaf ook een goede werk-outfit aan met stevige schoenen. En ook een helm en werkhandschoenen zijn onontbeerlijk. Via Mastertools kan je al heel wat van bovengenoemde aanschaffen.

3) Naslagwerk

Niet alleen digitaal, maar ook in boekvorm is er veel te vinden over klussen waar je als (beginnende) klusser veel aan kan hebben. Schaf dan ook een paar informatieve exemplaren aan, waar je van alles in kan opzoeken. Wel zo fijn dat wanneer je er niet uit komt, niet meteen toch een ‘echte’ klusjesman hoeft op te bellen, maar het je misschien wel met een beetje logisch nazoeken lukt.

Lees ook:  Handig én mooi: hordeuren tegen insecten in huis

Foto header via iStock, credits: Kerkez

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy