Meet your new Room Mate; Bruno

by Wanda Bregman

Uit de Room Mate-hotelketen, stellen we graag de nieuwe telg Bruno aan je voor. In Rotterdam, op de hippe Wilhelminapier. En wat een beauty is dit sfeervolle Room Mate Bruno Hotel. Met z’n 217 kamers inclusief 4 familiekamers die prachtig liggen op de roof top met een groots uitzicht op de Maashaven enerzijds en de pier anderzijds. Dit boutique hotel ademt urban en neemt je mee in de internationale metropool. Hippe Bruno heeft er even overgedaan om zijn deuren te openen, drie jaar maar liefst wat komt doordat het in de voormalige rederijwerkplaats Las Palmas is gesitueerd. Dit gebouw is beschermt stadsgezicht dus oude details zijn bewaard gebleven wat Bruno een magisch effect geeft.

bruno_hotel

Room mate and the concept

Ik heb een gesprek met de founder/ president Kike Sarosola, eigenaar van Bruno. Het Room Mate-concept gaat als een malle, het werkt en iedereen werkt er hard aan dát het werkt. In dertien jaar tijd heeft deze voormalige jockey 24 hotels opgezet in Europa, Miami, Mexico City, New York en er komen nog 12 bij in de aankomende 18 maanden. Hoe doet hij dat? Kike vertelt dat het Room Mate-idee ontstond tijdens het vele reizen en vond dat de hotels in het centrum van steden of slecht of veel te duur waren. Waarom zijn er geen betaalbare toffe hotels midden in het centrum, die mooi zijn met hippe decoraties en een 5-sterren service? Bruno is ontworpen als een persoonlijke B&B. Waar je wordt ontvangen met een oprechte glimlach en ze net even dat stukje harder rennen voor je, ‘nee, kan niet’ kennen ze niet bij Room Mate. Je vindt er geen uitgebreid restaurant of een spa. Hoeft ook niet want in een Room Mate-hotel slaap je altijd midden in het centrum dus alles is just around the corner, ontdek de stad maar. Bruno is betaalbare luxe en service waar je tussen de €120 tot € 200 per nacht voor betaald, inclusief een fantastisch ontbijt. Kike geeft elk hotel zijn persoonlijke touch door een kleur, service en decoratie. Hij opereert op gevoel. Het eerste beach resort staat ook op de planning; in Mallorca. Bruno Hotel voegt echt iets onderscheidend aan de stad. Kike laat zien dat hard werken, passie, geloof en vertrouwen hebben dat het goed komt, en vooral niet bang zijn risico’s durven te nemen, zijn vruchten afwerpt. Kike heeft nog een boodschap: ‘Try us! Come and sleep with us.’

Lees ook:  Europa’s 9 meest opvallende bierglazen op een rijtje

Meet your new room mate: Bruno

De opening van Room Mate Bruno Hotel was een groot feest met bijzondere optredens, een reality show in de kamers met grappige, dirty peaks in de badkamers door acteurs opgevoerd. Dat is nog eens een hoteltoer! Ik beleef het hotel hierdoor intens en voel waar het omdraait bij Bruno: Smile. Service. Betaalbare luxe. Amazing city break. Enjoy and live life. Zo staat er ook op elke kamer twee flesjes wijn: rood en wit, geen goedkope zooi, maar van een van de beste wijnhuizen in Spanje. Celebrate life. Bruno Hotel ligt aangrenzend de food hallen in Las Palmas die je gemakkelijk vanuit het hotel direct bereikt. Voor heerlijk eten, drinken, entertainment als filmpje pakken, theater en een dansje, hoef je niet ver. De Wilhelminapier bruist en dit zal de komende jaren alleen maar meer worden.

Room Mate; expect the unexpected en bereid je voor op het wauw-effect.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy