Je auto zelf onderhouden, zo doe je dat

by Redactie

Onder het credo ‘voorkomen is beter dan genezen’, is het slim om je auto goed te onderhouden. Soms zijn reparaties onvermijdelijk, maar ze zijn ook vaak genoeg te voorkomen. Simpelweg door je auto goed op orde te houden. Dat begint al bij je bolide goed schoon te houden. Maar er zijn nog meer slimme, vaak heel eenvoudige dingen die je zelf prima kan doen om je auto veilig én op orde te houden:

1) Oliepeil peilen

Wil je een goed werkende motor behouden dan is het van belang om je oliepeil goed in de gaten te houden. Helemaal bij wat oudere auto’s. Dit omdat auto’s ‘op leeftijd’ vaker last kunnen krijgen van lekkages, waardoor olie ook kan ontsnappen. Controleer daarom minstens eens in de twee weken het oliepeil zodat je schade kan voorkomen. En zorg ook dat je een voorraadje hebt van het een en ander aan vloeistoffen en smeermiddelen. Die kan je eenvoudig bestellen via bijvoorbeeld mijnautoonderdelen.nl.

2) Controleer op sterren en krassen

Niets vervelender dan dat je auto, door externe factoren, een sterretje in het raam krijgt of een kras op het portier. Met name bij sterretjes is het van belang om zo snel mogelijk in te grijpen. Een gebarsten ruit kost je namelijk heel wat meer geld dan het oplossen van een kleine ster. Een kras is in principe ook zo verwijderd. Hoewel het er natuurlijk wel aan ligt hoe diep deze is. Er zijn verschillende krasverwijdersets te verkrijgen die erg handig zijn hiervoor.

3) Veilig de weg op

Het vrije gevoel dat autorijden je kan geven is heerlijk. Heb je jezelf echter niet goed voorbereid dan kan bij pech dat vrije gevoel wel eens snel verdwijnen. Zorg dat je op onverwachte situaties voorbereid bent. Denk daarbij onder meer aan een accu starterset (goede exemplaren kan je kopen via gereedschapcentrum.nl), een gevarendriehoek, koelvloeistof, warme denkens (mocht je in de kou stranden), drinkwater, een reserveband, enz. Een goede voorbereiding is immers het halve werk….

Lees ook:  Halve bakken Ben & Jerry’s ijs, tegen halfbakken politiek beleid

Foto header via iStock, credits: standret

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy