Getest: met de nieuwe Kia Ceed de Zeeuwse eilanden doorkruisen

by Imke Walenberg

Sierlijke lijnen, een strak kontje en nog veel belangrijker: technische snufjes die het rijden leuker en makkelijker maken. Van het altijd handige parkeerhulp tot een oplaadstation voor je smartphone; Daily Cappuccino maakte deze keer kennis met de nieuwe Kia Ceed. *

Geschikt voor binnen en buiten de stad

Tegen de über -Nederlandse luchten en door de winderige, vlakke landschappen van Zeeland testten we de Kia Ceed. Al snel vallen een aantal zaken op; want niet alleen schakelt de Ceed erg soepel en kost sturen nul kracht; de parkeerhulp is een echte life saver in strakke parkeerplekken (vooral handig in de stad natuurlijk). De aluminium dak dragers bieden ruimte voor fietsdragers, skidragers of een dak koffer en zorgen er voor dat je van alle gemakken bent voorzien wanneer je het stadse leven even achter je wilt laten zoals tijdens deze test.

Getest: met de nieuwe Kia Ceed de Zeeuwse eilanden doorkruisen - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogGetest: met de nieuwe Kia Ceed de Zeeuwse eilanden doorkruisen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Je favoriete car-aoke playlist

Naast handige gadgets beschikt de Kia Ceed ook over een aantal gadgets die het rijden nog een stukje leuker maken. Onze twee favorieten waren ongetwijfeld het draadloze oplaadstation voor je smartphone en het JBL premium soundsysteem. Perfect voor roadtrips of wanneer je vast staat in de file want in deze Kia laad je je telefoon op terwijl hij jouw favoriete meezing playlist afspeelt, want er is niets vervelender dan een telefoon die uitvalt vlak voor de bridge van je favoriete meezinger. Over roadtrips gesproken, als je er op uit gaat met het gezin en jij en je partner verdelen de tijd achter het stuur dan zullen jullie ongetwijfeld grote fans zijn van de elektrische verstelbare bestuurder stoel met (tromgeroffel) geheugenfunctie!

Lees ook:  Schoenenmerk Seads maakt van oceaanafval toffe gympen

Getest: met de nieuwe Kia Ceed de Zeeuwse eilanden doorkruisen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Stoer kontje

Het is wel duidelijk dat de technische snufjes ons zeer goed bevallen, maar het oog wilt ook wat! Vanaf de zijkant zal de Kia Ceed er op de snelweg niet uitspringen, maar erachter rijden is zeker geen straf want deze Kia heeft een stoer kontje. Vooral in de diepe kleuren Infra Red en Cosmos Blue zijn wij een fan van deze auto, maar ook de andere negen kleuren complimenteren het design goed. Zelfs die elektrisch verstelbare stoelen waar we het eerder over hadden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afgewerkt met een premium lederen bekleding.

Getest: met de nieuwe Kia Ceed de Zeeuwse eilanden doorkruisen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

En?

Wij zijn verrast door de elegantie van de Ceed. Niet alleen wat betreft uiterlijk, maar ook en vooral wat betreft rijgedrag en comfort. Het is super fijn ‘blenden’ in de Zeeuwse landerijen waar we ons deze dagen begeven. En ja… dat levert natuurlijk ook het een en ander aan mooie plaatjes op!

* Eerder testten we al de Kia Stonic.

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy