Getest: met de e-scooter van NIU de stad door zoeven - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Getest: met de e-scooter van NIU de stad door zoeven

Een scooter. Dat is iets waar velen van jullie waarschijnlijk van denken, wat een irritante dingen zijn dat! Als je als chille fietser door de stad rijdt wordt je altijd weggetoeterd door van die vervelende gastjes op hun stinkende en luide tweewielertjes. Oftewel, rot op met je scooter. Tot nu! Want ja dames en heren, ik heb de afgelopen maand een e-scooter van NIU mogen lenen.

Een wat? Een NIU, dat is een elektrische scooter die door de stad zoeft alsof hij er niet is. Echt hoor, het geeft zo’n lekker gevoel om eens wat sneller door de stad te knallen dan de 10 km/u die ik gemiddelde op mijn fiets haal. Hij is muisstil, wat soms wel dangerous kan zijn omdat andere weggebruikers je niet aan horen komen, en stinkt niet. Na 80 kilometer rijden hoeft ie namelijk pas weer aan het gas. En dat is figuurlijk, want je haalt de accu eruit en plugt ‘m thuis in het stopcontact.

Getest: met de e-scooter van NIU de stad door zoeven - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Eén tip, als je een beetje een bad ass wilt zijn, en laten we wel wezen een elektrische scooter is nog net geen caferacer, dan moet je de NIU zonder handen besturen. Wat?! Ja! Er zit namelijk cruise control op. Dat zorgt ervoor dat je niet meer het gas hoeft open te trekken maar gewoon het knoppie kunt indrukken en gaan… Wel ff opletten want remmen en sturen gaat uiteraard niet vanzelf. Ook nog leuk om te vertellen, NIU-rijders groeten elkaar. Ff het handje de lucht in als je een mede-electrobrommeraar tegenkomt.

Lees ook:  3 x tips voor hoe je zonder stress op autovakantie gaat

Conclusie: ik wil hem houden. Mag dat?!

Getest: met de e-scooter van NIU de stad door zoeven - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

0 comments on “Getest: met de e-scooter van NIU de stad door zoeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *