Getest: de ruime en sportieve Mitsubishi Eclipse - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Getest: de ruime en sportieve Mitsubishi Eclipse

Een sportieve SUV met een opvallend, stoer design. De Mitsubishi is een absolute head-turner op de weg, maar hoe rijdt hij? Daily Cappuccino stapte achter het stuur.

Sportief en stoer van buiten

Een sportieve, ruige voorkant en een kontje dat ons doet denken aan een Transformer. De Mitsubishi Eclipse Cross is indrukwekkend om te zien en staat zeker in onze SUV top drie als het gaat om de looks.

Getest: de ruime en sportieve Mitsubishi Eclipse - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Getest: de ruime en sportieve Mitsubishi Eclipse - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Getest: de ruime en sportieve Mitsubishi Eclipse - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Ruim en strak van binnen

Het interieur van deze SUV ziet er strak en netjes uit maar wint het niet van de designaspecten aan de buitenkant. Wel viel ons meteen op hoeveel ruimte er is in de Mitsubishi Eclipse Cross. Klinkt vrij logisch; bij een SUV verwacht je ruimte. De verstelbare achterbank met een verschuivend zitgedeelte zorgt ervoor dat deze Mitsubishi achterin de meeste beenruimte heeft in zijn klasse. Deze ruimte in combinatie met de enorm comfortabele stoelen maakt elke rit plezierig.

Head-Up Display

Eén van onze favoriete aspecten is toch wel het Head-Up Display, ook wel HUD, bovenop het instrumentenpaneel. Het ziet er strak en modern uit maar is ook nog eens enorm handig in het gebruik. Hierop zie je namelijk in slechts één oogopslag alle belangrijke rij-informatie zonder je ogen van de weg te hoeven halen. Het transparante scherm zorgt ervoor dat je zicht niet belemmert wordt en popt vanzelf omhoog zodra je de motor start. Wil je het toch liever niet gebruiken? Dat kan ook, met één druk op de knop kan je het schermpje ook weg doen.

Lees ook:  Films waar je iets van opsteekt: de beste en meest aangrijpende documentaires die je móet zien
Getest: de ruime en sportieve Mitsubishi Eclipse - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Foto’s genomen bij het mooie kasteel Ophemert.

Getest: de ruime en sportieve Mitsubishi Eclipse - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Technologie die eruit springt

Net als vele andere auto’s die vandaag de dag worden uitgebracht bevat ook de Mitsubishi Eclipse Adaptice Cruise Control wat het rijden simpelweg een stuk veiliger en makkelijker maakt. Maar het Forward Collision Mitigation Systeem springt er in deze SUV pas echt uit. Een lange naam voor de technologie die een aanrijding kan helpen voorkomen, of in ieder geval de schade enorm kan verminderen. Het systeem reageert op voertuigen of plotselinge voetgangers voor je auto en schakelt indien de automatische remmen in. Een laatste persoonlijke favoriet is het verwarmingssysteem in het stuur: de winter komt er weer aan en er is niks vervelender dan ijskoude handen tijdens het rijden.

Conclusie

De Mitsubishi Eclipse Cross is een SUV met enorm veel ruimte en verstelbare stoelen die elke rit, kort of lang, optimaal comfortabel maakt. De technologie maakt het rijden niet alleen makkelijker maar ook veiliger, maar waar de Eclipse het echt van moet hebben, zijn de looks: and we like what we see.

Categories Wheels

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “Getest: de ruime en sportieve Mitsubishi Eclipse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *