DIY: creatief aan de slag met licht

by Isabeau Kamphuis

We hebben het al vaak genoeg gezegd en toch zeggen we het nog één keer: een interieur upgrade hoeft niet duur te zijn! Zeker niet als je bereidt bent om de handen uit de mouw te steken en je creatieve geest haar gang te laten gaan. Lampen voegen licht, sfeer en persoonlijkheid toe aan een ruimte maar kunnen vrij prijzig zijn, tenzij je ze zelf maakt natuurlijk. Wij hebben een aantal Do It Yourself’s op een rijtje gezet die niet alleen makkelijk zijn maar je ook een unieke lamp bezorgen.

Pendant upgrade

Simpel kan prachtig zijn, ze zeggen niet voor niets: less is more. Maar soms kun je een simpele lamp die er misschien wat goedkoop uitziet gemakkelijk upgraden met een knutsel-kwartiertje. Heel de wereld lijkt de afgelopen jaren groot fan van simpele pendant lampen en ook nog eens mooi meegenomen is dat deze helemaal niet duur hoeven te zijn. Met een beetje spray paint of wat dik touw stijl je deze simpele lamp gemakkelijk naar jouw interieur.

Cement neon sign

Cement is een populair materiaal geworden voor interieur DIY’s en wij begrijpen het wel. Niet alleen is cement enorm stevig maar ook een echte eyecatcher in elk modern of industrieel ingerichte ruimte. Het internet staat dan ook vol met pendant lampen die met behulp van een beetje cement zijn omgetoverd tot een stoere tafellamp, maar nog veel leuker zijn de opties met EL-draad. Dit op batterij werkende neondraad is flexibel en geeft jouw alle ruimte om je creativiteit los te laten en iedere vorm te creëren.

Lees ook:  10 x customized inspiratie

TL wandlamp

Liefhebber van strak, licht, modern en duurzaam? We hadden nooit verwacht dat we enthousiast konden zijn over de uitstraling van een TL-buis maar wij zijn officieel om. Het draait allemaal om wat je ermee doet en wij zijn fan van TL-buizen die verticaal op de wand gemonteerd worden en je oog naar boven brengen. Niet alleen lijkt je plafond hoger; je bespaart ook nog eens enorm op je energierekening!

Speelgoedwagen lamp

We gaan nog één keer terug naar die handige pendant lampen waar je zo veel mee kunt. Niet alleen vormen ze een goede basis voor een eettafel of woonkamerlamp knutselproject, voeg een speelgoedwagen toe en je hebt een ideale lamp voor de kinderkamer die ook genoeg licht afgeeft. Het enige waar je op moet letten is dat de speelgoedwagen een ladder of kraan heeft waarlangs je het snoer van de pendant lamp kunt bevestigen. Het peertje bungelt dan bovenaan de ladder of kraan. Je kunt het geheel samenbrengen met behulp van een bus spray paint in de favoriete kleur van de kleinste.

Foto header via iStock, credits: Detanan

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy