De populariteit van de elektrische fiets nader verklaard

by Redactie

Waar een paar jaar geleden de elektrische fiets vooral populair was bij 50-plussers, ligt dat nu wel anders. Nog steeds is de elektrische fiets erg populair bij genoemde groep, maar inmiddels zie je ook veel twintigers, dertigers en zelfs tieners op elektrische fietsen (én scooters) rijden. Wist je dat bijvoorbeeld één op de drie nieuwe fietsen een e-bike is? En dat terwijl een e-bike gemiddeld genomen een stuk duurder is. Mensen staan er blijkbaar dus ook positief tegenover om te investeren in een goede, duurzame fiets. Maar wat zijn de voordelen van elektrisch fietsen nu precies?

Milieuvriendelijk

Een van de voornaamste voordelen is dat een e-bike milieuvriendelijk is. Het dient namelijk vaak als vervanging van de auto. Natuurlijk moet je de accu van je fiets wel opladen, maar dat staat in schril contrast met de uitstoot van gassen van een wagen. Een fietsaccu gaat ook ongeveer 5 jaar mee, behoorlijk lang dus. Vijf jaar waarin je je autogebruik kan minderen. Op Fietsenwinkel.nl kan je nog meer lezen over verschillende soorten e-bikes en ook de verschillende soorten accu’s.

Lange afstanden

Wat heel praktisch is aan een elektrische fiets is dat je veel makkelijker lange(re) afstanden kan afleggen. Zonder dat je heel moe wordt. Ligt je werk op 15 kilometer van je huis af? Dan is het excuus dat het te ver fietsen is niet meer te gebruiken. Je neemt veel sneller de fiets dan dat je de auto of het openbaar vervoer neemt. Wat de afstand ook is. Wel bedenken dat je op tijd de accu weer aan de oplader legt!

Lees ook:  De Rivian R3: een electrische crossover geïnspireerd op Groep B-rallyauto's uit de jaren 80

Voor ieder wat wils

We zeiden het al aan het begin van het artikel; de elektrische fiets is al lang niet meer iets alleen voor 50-plussers. Dat heeft ook te maken dat de type fietsen die elektrisch aangedreven zijn ook veel gevarieerder is geworden. Er zijn bakfietsen, hippe stadsfietsen en sportfietsen op de markt die allemaal elektrisch aangedreven zijn. Wil je zelf eens een elektrische fietsen uitproberen, om er achter te komen wat bij jou past? Ga dan vooral eens naar een winkel bij jou in de buurt.

Tip

Ben je op zoek naar een nieuwe fiets, maar heb je het budget er niet voor om deze gloedjenieuw aan te schaffen? Bekijk dan eens de online fiets outlet en vraag een proefrit aan. Dé kans om op een betaalbare manier een e-bike te scoren.

Foto header via iStock, credits: MyImages_Micha

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy