De mooiste landelijke vloeren op een rijtje!

by Redactie

Landelijke vloertegels zijn en blijven onmisbaar in het tegelassortiment. Het is een tijdloze stijl die we nog altijd veel terug zien komen. Bij een landelijke uitstraling denken we aan woningen op het platteland met een karakteristieke uitstraling. Dit betekent niet dat een landelijke vloer alleen past bij een boerderij of een oud huis of pand. Een modern huis kan een prachtige landelijke vloer hebben en een moderne vloer kan prachtig zijn in een oude boerderij. Welke landelijke vloeren zijn er te krijgen en waar moet ik op letten bij het kiezen van de perfecte vloer? Dit artikel helpt je op weg!

Landelijke vloertegels zijn er in allerlei soorten en maten, maar ook het materiaal verschilt. We kennen voornamelijk de natuursteen vloeren die worden geschaard onder de landelijke vloeren, denk aan Hardsteen en Leisteen vloeren. Elke tegel is bij natuursteen uniek en dat zorgt voor een prachtige uitstraling. Maar niet alleen natuursteen vloertegels hebben een landelijke uitstraling, ook de keramische fabrieken maken prachtige natuursteen lookalikes, voorzien van mooie ‘getrommelde’ randen. Welke natuursteen en keramische vloertegels zijn populair en waarom?
Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Vietnamese Hardsteen vloertegels met getrommelde randen

Een Hardsteen vloertegel is tijdloos en al lange tijd een tegel die veel wordt gekozen voor het creëren van een landelijke stijl. Hardsteen staat bekend om zijn mooie blauw/grijze kleur, fossielen die zichtbaar zijn in het gesteente en de prachtige verouderde uitstraling met getrommelde randen. Hardsteen staat ook bekend om zijn krasgevoeligheid. Dit kan worden gezien als nadeel, maar het zorgt anderzijds ook voor de mooie verouderde uitstraling. De getrommelde randen maken deze natuursteensoort erg geliefd. Vietnamese Hardsteen vloertegels zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen. Er wordt het meest gekozen voor de afmeting 60×60 cm of de kleine tegeltjes met een afmeting van 20×20 cm. Vietnamese Harsteen vloertegels zijn verkrijgbaar in verschillende bewerkingen: soft finish en geschuurd. Beiden bewerkingen zijn prachtig en passen perfect in het plaatje voor een landelijke stijl!

Lees ook:  Revolutionaire waterfiltertechnologieën: puur drinkwater voor thuis

Prachtige Bourgondische Franse Dallen

Onder de categorie landelijke vloertegels mogen de Franse Dallen niet ontbreken. Deze exclusieve natuursteensoort staat bekend om zijn mooie (licht)grijs en beige kleuren en variatie in kleurschakeringen. Elke tegel heeft een uniek uiterlijk en er zijn ook duidelijke verschillen zichtbaar per tegel, terwijl ze toch bij elkaar horen. De tegels hebben een grof uiterlijk waardoor ze perfect passen in een Bourgondische stijl. De Franse dallen zij verkrijgbaar in diverse maten. De afmetingen die veel worden gekozen zijn: romaans verband en vrije lengte.

Leisteen vloertegels met een breukruw oppervlak

Leisteen staat bekend om zijn gelaagde structuur. Het is een gesteente wat wordt gewonnen uit groeves en verder geen bewerking meer ondergaat. Dit maakt het materiaal uniek! Leisteen vloertegels zijn er met strakke randen en getrommelde randen, dit maakt het materiaal geschikt voor een landelijke stijl, maar ook zeker voor een moderne stijl. Leisteen vloertegels worden nog altijd veel gekozen vanwege het tijdloze uiterlijke en de goede prijs/kwaliteit verhouding. Vooral de Mustang Black Leisteen vloertegel wordt veel gekozen. Bij de aankoop van een leisteen vloer dien je er wel rekening mee te houden dat de vloer gevoelig is voor krassen. Vaak zijn dit oppervlakte krasjes die je kunt wegdweilen en vlekken die je kunt wegpoetsen met een ontvetter. Het is een vloer die net even wat meer onderhoud vraagt, maar dan heb je wel een prachtige en uniek tegel!

Getrommelde keramische vloertegels

Er zijn diverse mooie keramische vloertegels die perfect aansluiten bij een landelijke stijl. Vaak zijn het keramische vloertegels met machinale ‘getrommelde’ randen. Er wordt inspiratie gehaald uit hardsteen en leisteen vloeren en deze uitstraling wordt gedetailleerd nagemaakt. Vaak heel succesvol waardoor je het verschil niet ziet tussen een natuursteen vloer en een keramische vloer. De tegels hebben daarnaast een voelbare structuur waardoor de print nog meer tot leven komt. Een keramische vloer veranderd niet in het gebruik, het is namelijk niet gevoelig voor krassen en vlekken. Dit kan worden gezien als voordeel omdat de tegel onderhoudsarm is, maar anderzijds ontstaat er geen authenticiteit. Dit is bij een natuursteen vloertegel wel het geval, deze wordt met de jaren mooier in gebruik (vinden wij).

Lees ook:  4 x zo geef je de buitenkant van je huis een flinke opknapbeurt

Houtlook vloertegels

Onder de landelijke vloeren horen ook de mooie houtlook tegels. Deze zijn al geruime tijd aanwezig in het tegelassortiment en zullen ook niet meer verdwijnen. Hout is tijdloos en zorgt voor een warme uitstraling, maar vergt ook het nodige onderhoud en kan verkleuren, krassen en kromtrekken. Een perfect alternatief is de houtlook vloertegel. Het aanbod houtlook vloertegels (of keramische parket) is groot. Er zijn houtlook soorten in een groot aantal grijstinten en bruintinten. Van egaal tot zeer robuust, de mooiste ontwerpen zijn verkrijgbaar. Een houtlook vloertegel krast niet, vlekt niet en kan zonder problemen gecombineerd worden met vloerverwarming. Een ander groot voordeel is dat het ook in een badkamer gebruikt kan worden, zelfs in de doucheruimte!

Foto header via iStock, credits: vicnt

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy