Bijzondere festivals in Europa om dit najaar te ontdekken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Bijzondere festivals in Europa om dit najaar te ontdekken

Festivals alleen iets voor de zomer? Dacht het niet! Ook in het najaar zijn er nog tal van leuke festivals te bezoeken. Natuurlijk heeft Nederland een ruime keuze aan interessante festivals, maar wat is er nu leuker dan een vakantie naar een mooie bestemming in Europa te combineren met een bijzonder evenement? Zo wordt het zeker weten een trip om nooit te vergeten.

Gran Canaria Walking Festival

Wil je aan het onstuimige Nederlandse herfstweer ontsnappen en actief bezig zijn in de natuur? Dan is het Gran Canaria Walking Festival het uitgelezen evenement voor jou. Het grootste eiland van de Canarische Eilanden staat namelijk van 24 t/m 28 oktober in het teken van wandelen. Honderden hiking liefhebbers komen samen om de meest prachtige trails te wandelen in de Spaanse nazomerzon. Voor het festival zijn speciaal zes routes ontworpen met elk een eigen thema. Zo staat de astronomische route in het teken van sterrenkijken. Je kunt het complete pakket boeken of zelf kiezen aan welke wandelingen je wilt deelnemen. Accommodatie kun je zelf regelen, bijvoorbeeld in een van de vele vakantiehuizen die Gran Canaria rijk is, en is o.a. via deze website te boeken.

Kaltern Pop Festival in het Italiaanse Südtirol

Een andere manier om het beste uit het najaar te halen is om de prachtige herfstkleuren in het zuiden van de Alpen te bewonderen, terwijl je naar een bijzondere line-up aan muziek luistert. In Südtirol, het grensgebied tussen Oostenrijk en Italië, ligt het pittoreske dorpje Kaltern, dat van 25 t/m 27 oktober wordt omgetoverd tot het Kaltern Pop Festival. De acts van over de hele wereld – waaronder de Nederlandse zanger Spinvis – zijn te zien op bijzondere locaties in het dorp, zoals onder andere in de Franciscaanse kerk, het wijnmuseum en het voormalige treinstation.

Lees ook:  Online kunst bekijken? Zes wereldse musea die je vanuit huis kunt bezoeken

Strikkefestivalen Fredrikstad Norwegen

Wil je de koudere dagen van het najaar juist omarmen, dan zit je van 21 t/m 23 september in Noorwegen goed voor het jaarlijkse Strikkefestivalen, ofwel het breifestival. In het historische vestingstadje Fredrikstad zijn op deze dagen meerdere modeshows te bewonderen en tentoonstellingen te bezoeken. Bovendien kun je de echte breikunstenaars aan het werk zien op de markt met vele stands, waar breimaterialen worden verkocht en het vakmanschap getoond wordt. Daarnaast kun je ook zelf aan de slag in één van de vele breicafés die dat weekend in het historische centrum van Fredrikstad te vinden zijn.

CAFe Budapest Contemporary Arts Festival

Wanneer je tussen 5 en 21 oktober een citytrip naar Boedapest op de planning hebt staan, zul je je daar zeker niet vervelen. In deze periode vindt namelijk het Contemporary Arts Festival in de Hongaarse hoofdstad plaats. Het goed gevulde programma van meer dan twee weken zal zeker een evenement bevatten dat in de smaak valt. Eerder omvatte het festival ongeveer 110 evenementen op 40 locaties, variërend van pop-, klassieke, jazz- en wereldmuziek tot opera- en theatervoorstellingen, literatuuravonden en hedendaagse tentoonstellingen van visuele kunst.

Foto header via iStock, credits: sarra22

0 comments on “Bijzondere festivals in Europa om dit najaar te ontdekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *