Avondje ultiem muziek luisteren met Bowers & Wilkins

by Imke Walenberg

Over smaak valt niet te twisten. En datzelfde geldt ook voor geluid. Want een beetje muziekfan luistert zijn/haar muziek het liefst met een goede koptelefoon op het hoofd of uit een speaker van hoge kwaliteit. Maar welke kies je? Alle luidsprekers en koptelefoons klinken weer anders. De een klinkt weer harder, dieper en beter dan de andere. En dan is er ook nog persoonlijke smaak… waar dus niet over valt te twisten. Onlangs mochten wij tijdens een bijzonder muzikaal diner de nieuwe 600 Series van het Britse audiomerk Bowers & Wilkins bekijken, bevoelen én beluisteren natuurlijk.

Avondje ultiem muziek luisteren met Bowers & Wilkins - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Muziekkenner Hans Brouwer, met de krullen naast mij, vertelde bij elke plaat wat toffe nice to knows over de artiest. ©KIRSTENVANSANTEN

Bijzonder diner

Want de introductie van de nieuwe 600 Series werd op een bijzonder originele manier aangekleed; tijdens een intiem diner op een prachtige locatie midden in Amsterdam (het Vaudeville Theater) waren een groep bloggers en journalisten bij elkaar gekomen om elkaars favoriete platen te beluisteren. Want hoe kan je geluid beter beoordelen dan er naar te luisteren? Het liefst ook nog op een ontspannen manier.

Avondje ultiem muziek luisteren met Bowers & Wilkins - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

©KIRSTENVANSANTEN

En zo luisterden we een avond lang naar muziek die alle kanten op ging, van Pink Floyd naar Fleetwood Mac, Michael Jackson en Radiohead (mijn favoriet). Iedere plaat werd geïntroduceerd door degene die de plaat gekozen had. Zodoende ontstond er een machtig mooie mix van (persoonlijke) verhalen, (onverwacht) mooie muziekkeuzes én dat onder het genot van heerlijk eten en drinken. En natuurlijk goed geluid.

Want ja, het is fijn luisteren naar de nieuwe 600 Series. Door de integratie van verschillende technologieën en uitrusting met het zogenaamde Continuum materiaal, zorgen de luidsprekers en bijpassende subwoofers voor een erg mooie transparantie en precisie in het middenbereik. Ook niet onbelangrijk; het is allemaal erg betaalbaar. Zo kost de 606 speaker 350 Euro per stuk.

Avondje ultiem muziek luisteren met Bowers & Wilkins - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

©KIRSTENVANSANTEN

Avondje ultiem muziek luisteren met Bowers & Wilkins - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

©KIRSTENVANSANTEN

Natuurlijk wil het oog ook wat. Het strakke design doet het zowel goed in een vintage als minimalistisch huis en is er in een witte of mat zwarte uitvoering. Stijlvol ‘is the word’. Net als de avond in het Vaudeville Theater. Muziekavondjes als deze vragen om herhaling. En als het even kan in combinatie met het geluid Bowers & Wilkins.

Avondje ultiem muziek luisteren met Bowers & Wilkins - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

©KIRSTENVANSANTEN

Lees ook:  Test: Hi-Tec Navigator

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy