5 x de leukste doe-musea

by Isabeau Kamphuis

Een museum wordt al snel geassocieerd met ‘saai’ en ‘kunst’. Maar er zijn juist ontzettend veel musea die niet alleen kunst hebben, maar waar je juist heel veel kunt doen en kunt ontdekken. Dit zijn de vijf leukste doe-musea, waar je met het hele gezin een leuke dag uit hebt.

Nemo Science museum – Amsterdam

In Nemo Science museum ontdekt jong en oud hoe bijzonder en fascinerend wetenschap en technologie kan zijn. Maar liefst vijf verdiepingen vol experimenten, tentoonstellingen, demonstraties en workshops ervaren bezoekers hoe bijzonder alledaagse dingen zijn. De bezoekers leren door mee te maken, te doen, te kijken, te voelen en te luisteren. Tijdens de vakanties is er ook Science Live. Hier kun je een proefpersoon zijn in een echt wetenschappelijk onderzoek. Nemo Science is dus niet alleen een doe-museum, ook zal je hier veel geleerd hebben wanneer je naar huis gaat.

Nationaal gevangenismuseum – Veenhuizen

De manier waarop mensen in onze tijd gestraft worden, is toch heel anders dan de manier van vroeger. In dit museum ervaar je hoe het leven in de gevangenis vroeger was. Ben je benieuwd hoe mensen in deze tijd gestraft worden? Volg vijf misdadigers, die je meenemen tijdens het hele traject. Van de arrestatie, naar de veroordeling en het gevangenschap. Erg interessant om een keer te zien.

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid – Hilversum

De missie van dit museum is om de geschiedenis van beeld en geluid in ‘leven’ te houden. Je kunt er allerlei leuke activiteiten doen. Hierdoor leer je niet alleen kennis leert maken met de geschiedenis van beeld en geluid, maar leer je ook hoe de huidige mediawereld werkt. Je kunt in een televisieserie spelen, je eigen film maken en zelfs een programma presenteren.

Lees ook:  Last minute een weekend weg, tips & tricks

Museon – Den Haag

Onder het motto ‘ontdek de wereld’ worden onderwerpen uit cultuur, natuur en wetenschap benaderd vanuit een geografisch aspect. Het museum richt zich op mondiale thema’s die belangrijk zijn voor de leefbaarheid van onze planeet en daardoor dus ook van invloed zijn op vrede in de wereld. Het museum inspireert mensen om niet alleen de wereld, maar ook zichzelf te ontdekken. Een spannende uitdaging!

Rijksmuseum Escape Game – Amsterdam

Rijksmuseummedewerker Bart ziet na sluitingstijd een schim in de bibliotheek. Na een vergeefse achtervolging komt Bart erachter dat er een pagina met een geheime formule is gestolen uit het eeuwenoude boek van de Italiaanse magiër en alchemist Allessandro Cagliostro. Dit is het begin van een flinke uitdaging. Met deze spannende escape game, die bestaat uit geheimde opdrachten, puzzels en raadsels, leer je het Rijksmuseum op een heel andere manier kennen. Het spel kan op twee levels gespeeld worden. Samen met vrienden of collega’s, of met kinderen vanaf 6 jaar.

Foto header via iStock, credits: Artsiom

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy