4 tips om meer geld over te houden voor je vakantie

by Redactie

Wat is het fijn om lekker veel geld over te houden om op vakantie te gaan. Jouw vakantie- en spaargeld is misschien al een aardige start voor je vakantiebudget. Maar er zijn ook manieren om thuis geld te besparen, zodat je meer overhoudt voor die romantische vakantie of actieve fietsvakantie. In dit artikel leggen we de 4 makkelijkste manieren voor je uit. Hoe bespaar je thuis op de vaste lasten, terwijl jij geniet op je vakantie?

1. Zet tijdelijk je abonnementen stop

Jouw abonnement op de krant of jouw favoriete tijdschrift heb je niet nodig als je op vakantie bent. Ook jouw sportschoolabonnement gebruik je niet. Bij sommige bedrijven is het mogelijk om je abonnement voor een bepaalde periode stop te zetten. Ben jij 2 maanden op vakantie? Dan maak je ook 2 maanden geen gebruik van de sportschool. Het is gelijk een goed moment om alle abonnementen eens na te lopen. Misschien heb je wel een abonnement lopen, bijvoorbeeld op een muziekdienst, waarvan je eigenlijk nooit gebruik maakt.

2. Verhuur jouw auto

Als je jouw auto niet meeneemt op vakantie, kun je hem verhuren. Bijvoorbeeld via Snappcar of MyWheels. Of misschien wil een van je vrienden of kennissen jouw auto wel een tijdje van je huren. Niemand gevonden die jouw auto wilt gebruiken tijdens jouw reis? Dan kun je ervoor kiezen om het kenteken tijdelijk te laten schorsen. Dat betekent geen wegenbelasting en geen premie voor de autoverzekering. Alleen als je weer thuis bent, kost het wel weer geld om jouw auto weer aan te melden. Je kunt een rekensommetje maken om te kijken of het laten schorsen van jouw kenteken je uiteindelijk geld oplevert. Op de website van het RDW staat meer informatie over het laten schorsen van een kenteken.

Lees ook:  Dit zijn de zonnebril trends van deze zomer

3. Huis of kamer verhuren

Zolang jij op vakantie bent, staat jouw kamer of huis leeg. Zonde, want misschien wil er wel iemand op vakantie op de plek waar jij woont. Via Airbnb of Wimdu kun je jouw huis te huur zetten voor andere vakantiegangers. Als je voor langere tijd op reis bent, kun je een bureau als ‘Huis verhuren vakantie’ inschakelen. Bovendien loopt jouw bewoonde huis minder risico op inbraken. Als je zelf ook huurt, heb je hiervoor eerst toestemming nodig van de verhuurder. Met een eigen huis met hypotheek moet je officieel de bank inlichten. Dit gebeurt echter niet altijd. Ook is het verstandig van tevoren uit te zoeken hoe het zit met jouw verzekering. Bovendien moet je een deel van de inkomsten die je via de verhuur verdient opgeven bij de Belastingdienst.

4. Laat jouw huis energiezuinig achter

Staat er niets meer op stand-by? Geen lampjes vergeten uit te doen? Staat de kachel uit? Dat zijn allemaal manieren om energie te besparen. Je verbruikt namelijk bijna geen stroom als je niet thuis bent. Bovendien kun je energieleveranciers vergelijken om te kijken welke energieleverancier het goedkoopste is. Energieleveranciers vergelijken is ook goed voor je portemonnee als je niet op vakantie gaat of net terug bent.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy