Zo til je je rijvaardigheid skills naar een hoger en vooral bewuster niveau - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Zo til je je rijvaardigheid skills naar een hoger en vooral bewuster niveau

De vakantie is (voor bijna iedereen) weer voorbij. ‘De scholen zijn weer begonnen’, de slogan die je nu dan ook weer overal terug ziet. Het is van groot belang dat fietsers en automobilisten rekening houden met elkaar, zeker in deze periode direct na de zomervakantie omdat juist dan de meeste confrontaties plaatsvinden tussen fiets en auto. Zelf waren we bijvoorbeeld behoorlijk onder de indruk van de piek aan verkeersdoden in september onder 12-jarigen: maar liefst meer dan 300. Ter illustratie, dat is drie keer zoveel als in de maand januari.

Toenemen verkeersongevallen

En het is natuurlijk niet alleen de start van de scholen waardoor verkeersongevallen toenemen. Überhaupt zijn verkeersongevallen helaas nog altijd doodsoorzaak nummer één onder de jonge mensen. Hoe dat kan? Afleiding en het gebruik van smartphones tijdens het rijden zijn echter een groeiend probleem en zorgen jaarlijks voor veel ongevallen. Ook begrip en tolerantie tussen verschillende weggebruikers zoals fietsers en automobilisten vormen een belangrijk thema. Lichtpuntje is wel de aandacht voor alcohol in het verkeer. Hoewel die aandacht nog steeds heel hard nodig is, gaat het de goede kant op met de bewustwording rond het rijden onder invloed.

Zo til je je rijvaardigheid skills naar een hoger en vooral bewuster niveau - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Driving Skills for Life

Ondersteund door Veilig Verkeer Nederland draagt Ford bij aan bewustwording op dit vlak. Op 28, 29 en 30 september organiseert Ford dit jaar voor de vierde keer in Nederland “Driving Skills for Life” (DSFL); een gratis rijvaardigheidstraining voor jonge mensen tot 24 jaar. Dit jaar heeft DSFL het thema ‘Share the Road’ om extra begrip tussen weggebruikers onderling te creëren. Via een VR-experience wordt meer begrip bijgebracht. De virtual reality-ervaring, ook wel’ WheelSwap’, laat automobilisten en fietsers zien hoe onzorgvuldig rijgedrag op zijn minst huiveringwekkend en mogelijk zelfs fataal kan zijn voor hun medeweggebruikers. Wij mochten de VR-experience al even uitproberen en dat was inderdaad behoorlijk confronterend….

Lees ook:  Roadtrippen in Lapland met de Mazda CX-5

Ben je jonger dan 24, dan is het zeker aan te raden om je in te schrijven voor Driving Skills for Life. Dé kans om kosteloos een betere en vooral meer bewuste verkeersdeelnemer te worden!

Zo til je je rijvaardigheid skills naar een hoger en vooral bewuster niveau - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

0 comments on “Zo til je je rijvaardigheid skills naar een hoger en vooral bewuster niveau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *