Wooninspiratie: zo creëer je meer sfeer in huis

by Redactie

Als je net verhuisd bent of bijvoorbeeld pas bent gaan samenwonen, dan is het vaak moeilijk om sfeer in huis te creëren. Je hebt de essentials allemaal in huis, een bank, tafel, kasten, maar hoe ze ook zo neer te zetten dat het gezellig wordt? En wat te doen met de accessoires? Je wilt ook voorkomen dat er té veel prullaria in het huis komt en op een rommelig geheel zit je ook niet te wachten…

Thuis voelen

Wil je jezelf thuis gaan voelen thuis, dan is het belangrijk om er ook echt te zijn. Met name als je er net woont. Wil niet zeggen dat je er dag en nacht moet zijn, maar maak het niet alleen een functionele plek. Tot rust komen hangt veelal samen namelijk met een fijne thuishaven hebben. Zorg voor een zithoek die uitnodigt om in te ploffen, een slaapkamer waar je heerlijk in weg kan dromen en voor een eettafel waar vrienden en familie graag aan komen zitten. Met zo’n uitgangspunt ‘in mind’ maak je sowieso geen valse start.

Zorg voor een goede basis

Een mooie basis voor je meubels is super belangrijk. Ook daarmee kan je flink de plank misslaan wat sfeerverminderend kan werken. Wil je een industriële look uitstralen, dan past waarschijnlijk een betonlook vloer of een gietvloer het beste bij jou. Maar het kan ook zo zijn dat je zoekt naar meer authenticiteit, en dan werken wellicht laminaat vloeren beter voor jou. Wat voor vloer je ook kiest, wil je voor extra sfeer zorgen dan is het heel fijn voor je voeten om een aantal mooie vloerkleden neer te legen. Vanzelfsprekend ook mooi voor het oog. Leuke exemplaren zijn bijvoorbeeld te verkrijgen via vloerkleden bij Webkarpet.

Lees ook:  Warmtekussen voor op het terras

Foto’s, planten en kussens

De meeste sfeer in huis creëer je door het persoonlijk te maken. Maak een mooie fotowand (kijk uit met te veel fotolijstjes), zet planten neer en verse bloemen op de eettafel en leg lekkere wegzakkussens neer op de banken. Honderd procent sfeer gegarandeerd.

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy