Review: de slimme weegschaal van Omron

by Imke Walenberg

Meten is weten… een veelgehoorde spreuk. Iets dat helemaal van toepassing is in de healthy & fit trend van de afgelopen jaren. Gym’s schieten als paddestoelen uit de grond en de parken staan vol met bootcamp-groepjes. Maar niet alleen wat betreft sporten zijn mensen steeds bewuster bezig, ook wat betreft voeding. Want al sport je nog zo veel, als je je voedingspatroon daar niet op aanpast, dan zal je er nog niet veel fitter van worden. Voor mensen die bewust met hun lichaam en gezondheid bezig zijn heeft het bedrijf Omron nu de Omron Viva op de markt gebracht. Een weegschaal die persoonlijk in te stellen is en die je lijf nauwlettend in de gaten kan houden. Wij wilden deze slimme weegschaal wel eens uitproberen.

In het kort

Met de Omron Viva kan je (natuurlijk) je gewicht meten, maar ook je vetpercentage, BMI en spiermassa. Mooi is daarnaast dat het ook je viscerale vet toont. Oftewel het buikvet dat rondom je organen zit. Te veel buikvet is niet goed. Waarbij het belangrijk op te merken is dat op het oog slanke mensen, zeker niet per se ook weinig visceraal vet hebben. Ideaal dat je dit dus met de Viva zelf kan meten.

Applicatie

Mooie aan de Viva weegschaal is daarnaast dat je deze ook kan koppelen aan je smartphone met behulp van de Omron connect app. In deze app kan je al je metingen opslaan en bijhouden. Er kunnen in totaal 4 gebruikersprofielen worden gekoppeld, wat wil zeggen dat een heel gezin er gebruik van kan maken. Die gebruikersprofielen zijn overigens zeer eenvoudig op de weegschaal in te stellen.

Lees ook:  Op naar het nieuwe hockey seizoen – wat mogen we verwachten?

Review: de slimme weegschaal van Omron - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Evolv X Viva

Eerder testten we ook al de Omron Evolv, een slimme bloeddrukmeter, op onze website. Handig is dat je ook de Evolv kan koppelen aan de weegschaal én de genoemde app. Zodoende heb je al jouw persoonlijke waarden bij elkaar in één overzicht.

Review: de slimme weegschaal van Omron - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

En?

Een van de voornaamste dingen om voor jezelf te bepalen, voordat je start met het meten van jouw waarden, is hoe vaak je de meetmomenten doet. Wat ik zelf namelijk merk is dat je jezelf ook kan laten gek maken door de cijfertjes. Spreek dus goed af met jezelf dat je bijvoorbeeld eens in de week of twee weken een meetmoment inlast. Zo kan je ook echt verbetering (of verslechtering) zien en daarop anticiperen. Het maakt je wel zeker veel bewuster van hoe fit en gezond je lichaam is. Helemaal als je de bloeddrukmeter ook nog aanschaft en deze koppelt. Wanneer je op een juiste manier anticipeert op de waarden van de Viva dan wordt het bijna een eitje om het hele jaar rond vitaal te zijn en blijven.

Zelf aan de slag met de slimme weegschaal van Omron? Voor nog geen honderd euro is ie nu in de aanbieding bij Coolblue.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy