De leukste stadsstranden van Nederland

by Jill Buitenhuis

De combinatie van stad en strand is er een waar wij groot fan van zijn. Er gaat niets boven een dagje strand waarvoor je de stad niet uit hoeft. Een klein stukje strand in de stad is dus de perfecte gelegenheid om even bij te komen en te ontsnappen aan de drukte. Geen lange files naar het strand toe en amper toeristen. Klinkt fijn toch? Deze stadsstranden zijn vaak niet zo bekend en daardoor veel rustiger dan populaire stranden die we allemaal kennen. Onderstaande zijn onze favo-stadsstranden, waar je deze zomer zeker nog een keertje naar toe moet gaan:

Stadsstrand Copacabajes – Utrecht

Dit stadsstrand is onderdeel van de Lik en bevindt zich in de voormalig gevangenis aan het Wolvenplein. Dit stadsstrand is er helaas niet het hele jaar door. Je kunt het strand bezoeken van juli t/m september. Een pop-upstrand kun je het dus ook wel noemen. Bij de Copacabajes kun je na afloop ook een lekker hapje eten.

Wolvenplein 27

Bij Storm – Amsterdam

Het geheimpje van Zeeburgereiland: Bij Storm. Je vindt dit prachtige plekje bij IJburg. Op deze plek kun je veel nieuwe mensen ontmoeten, ’s avonds gezellig bij het kampvuur zitten en vooral genieten en ontspannen. Ook zijn er veel activiteiten voor kinderen. Zo kunnen de paps en mams lekker op het terras gaan zitten en de kinderen spelen in de grote speeltuin.

IJdijk 10

Plekk – Amsterdam

Heb je altijd al willen lunchen aan gekleurde picknicktafels en willen zwemmen in het IJ? Bij Pllek kan dat! In het weekend kun je hier genieten van een goed potje livemuziek. Voetjes in het zand, biertje erbij en het weekend kan beginnen. Op de pont kun je van tevoren al even lekker uitwaaien.

Lees ook:  5 x de leukste koffiespots in Eindhoven

T.T. Neveritaweg 59

Soia in Utrecht

Dit plekje is het pareltje van Utrecht. Een mooi natuurgebied, waar heel Utrecht zich vermaakt gedurende de zomer. Zitzakken, picknicktafels, je zult bij aankomst meteen merken dat Soia een fijne sfeer heeft. Bij Strand Oog In Al wordt ook veel gebarbecued. Reserveer je BBQ-schaaltje en ga zelf lekker barbecueën. Er is ook een mogelijkheid om een kok in te huren, maar zelf barbecueën is vaak net zo gezellig.

Kanaalweg 199

Key West Beach House bij Utrecht

Bij Key West moet niets en mag alles. Hier krijg je direct een fijne vibe als je binnenkomt. Het interieur straalt rust uit en alles doet je denken aan het strand. Ook al zit je tussen Vleuten en Maarssen in. Key West is zeven dagen per week geopend. Een echte sluitingstijd hebben zij niet. Zolang het gezellig is, blijven de deuren geopend. Ook kun je op deze prachtige locatie trouwen. Wees er dan wel snel bij, want er zijn maar een aantal plekken per jaar. Key West wil wel graag origineel blijven.

Strandboulevard 222

Nog veel meer hotspots

Ben je fan van stadsstranden en ken je deze allemaal al? Probeer dan een van deze hotspots. Hier zal je ongetwijfeld relaxte, verkoelende dag hebben.

Illustratie header via iStock, credits: Artak Khachatryan

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy