Apps die je helpen relaxen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Apps die je helpen relaxen

Tegenwoordig vind je overal wel een app voor. Apps organiseren ons leven, zijn de perfecte manier om te communiceren met de buitenwereld en ja: helpen ons ook relaxen.

Mindfulness

De app Headspace is dé mindfulness meditation app die je moet uit proberen. Een sessie om je te focussen op je ademhaling, even tot rust komen voor je naar bed gaat of een korte oefening om je hoofd leeg te halen: deze app heeft het allemaal.

Sport de stress weg

Als je gestrest bent, om wat voor een reden dan ook, kan ontspannen enorm lastig zijn. Een goede workout kan je daar waarschijnlijk bij helpen. Als je sport maakt je lichaam endorfine aan en deze chemische stofjes bestrijden stress in je lichaam. Je voelt je waarschijnlijk een stuk beter, kijkt weer positief tegen de dag aan en alhoewel je spieren even zullen nabranden heb je mentaal weer volop energie. Hiervoor hoef je geen sportschool te bezoeken; sporten kan gewoon in je eigen woonkamer met behulp van wat handige apps.

Focus op yoga

Niet goed genoeg in stilzitten voor meditatie maar ook niet opzoek naar een workout die je hartslag verhoogt? Dan is yoga perfect! Yoga-oefeningen kunnen enorm intens zijn want het gaat allemaal om de juiste spieren aanspannen en je balans behouden en dus heb je even geen tijd om aan alle dingen die je nog moet doen te denken. Met de app Daily Yoga volg je video workshops en kun je zelfs vragen stellen aan een coach als je het even niet meer snapt.

Lees ook:  Gespot: de elektrische deelbakfiets Cargoroo

Het begint met een goede nachtrust

Maar hoeveel yoga sessies en ademhalingsoefeningen je ook doet, het begint allemaal met een goede nachtrust. Veel mensen die moeite hebben met ontspannen en last hebben van stress slapen ook slecht; en dat terwijl een goede nachtrust essentieel is om de stress van het dagelijkse leven aan te kunnen. Er zijn verschillende apps die je kunnen helpen met het verkrijgen van een goede, gezonde en consequente nachtrust.

Foto header via iStock, credits: francescoch

0 comments on “Apps die je helpen relaxen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *