Apps die je helpen relaxen

by Isabeau Kamphuis

Tegenwoordig vind je overal wel een app voor. Apps organiseren ons leven, zijn de perfecte manier om te communiceren met de buitenwereld en ja: helpen ons ook relaxen.

Mindfulness

De app Headspace is dé mindfulness meditation app die je moet uit proberen. Een sessie om je te focussen op je ademhaling, even tot rust komen voor je naar bed gaat of een korte oefening om je hoofd leeg te halen: deze app heeft het allemaal.

Sport de stress weg

Als je gestrest bent, om wat voor een reden dan ook, kan ontspannen enorm lastig zijn. Een goede workout kan je daar waarschijnlijk bij helpen. Als je sport maakt je lichaam endorfine aan en deze chemische stofjes bestrijden stress in je lichaam. Je voelt je waarschijnlijk een stuk beter, kijkt weer positief tegen de dag aan en alhoewel je spieren even zullen nabranden heb je mentaal weer volop energie. Hiervoor hoef je geen sportschool te bezoeken; sporten kan gewoon in je eigen woonkamer met behulp van wat handige apps.

Focus op yoga

Niet goed genoeg in stilzitten voor meditatie maar ook niet opzoek naar een workout die je hartslag verhoogt? Dan is yoga perfect! Yoga-oefeningen kunnen enorm intens zijn want het gaat allemaal om de juiste spieren aanspannen en je balans behouden en dus heb je even geen tijd om aan alle dingen die je nog moet doen te denken. Met de app Daily Yoga volg je video workshops en kun je zelfs vragen stellen aan een coach als je het even niet meer snapt.

Lees ook:  Ook klaar met swipen? Met deze tips kan je snel overgaan naar daten in real life! 

Het begint met een goede nachtrust

Maar hoeveel yoga sessies en ademhalingsoefeningen je ook doet, het begint allemaal met een goede nachtrust. Veel mensen die moeite hebben met ontspannen en last hebben van stress slapen ook slecht; en dat terwijl een goede nachtrust essentieel is om de stress van het dagelijkse leven aan te kunnen. Er zijn verschillende apps die je kunnen helpen met het verkrijgen van een goede, gezonde en consequente nachtrust.

Foto header via iStock, credits: francescoch

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy