8 x slapen in de Nederlandse natuur

by Isabeau Kamphuis

Misschien heb je nog een leuke gezinsvakantie naar Frankrijk of Italië op de agenda staan voor augustus, maar veel mensen hebben hun vakantie alweer achter de rug. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet nog een weekendje in eigen land weg kan, nu de zon nog volop schijnt. Nederland staat vol met leuke campings middenin de natuur die je het gevoel geven even weg te zijn van het drukke leven in de bewoonde wereld. Daily cappuccino zet een paar van deze magische plekjes op een rijtje.

1) De Maasakker

In Noord-Brabant vind je natuurcampingterrein De Maasakker. Het is een kleine camping met maar 12 plaatsen en campers of caravans zijn er niet toegestaan. Dit is de perfecte plek, in de uiterwaarden van de Maas, om je tentje op te zetten en even te genieten van wat Noord-Brabant te bieden heeft.

2) Thyencamp

In het Drentse Hooghalen kun je je tentje opzetten tussen de fruitbomen. Ook is er genoeg natuur om je heen voor prachtige wandelingen en fietstochten en op 5 kilometer afstand vind je een meer met strand!

3) Hoeve Batenburg

Een weekendje uitwaaien in Zeeland en vanaf je tentje zo de duinen in wandelen!

4) De Bekhofschans

Je even afsluiten van de bewoonde wereld is geen probleem op deze Friese natuurcamping. Hij ligt verstopt en de plaatsen hebben veel privacy.

5) Landgoed Old Putten

Op dit mooie landgoed vind je twee natuurkampeerterreinen en een meer op loopafstand!

6) Kampeerbosje Leerdam

Midden tussen de bomen vind je tafeltjes en vuurkorven waarnaast jij je tentje kunt opzetten. We kunnen de marshmallows al ruiken..

Lees ook:  Alentejo has it all! Betoverende herdades, wijn, natuur en historie

7) West-Terschelling

Niets beter om er even tussenuit te zijn dan je tentje opzetten op een Waddeneiland. Terschelling kent een aantal natuurterreinen waar je een tentje mag opzetten, zoals deze camping van Staatsbosbeheer.

8) De Ruigenhoek

Deze natuurcamping ligt in een duingebied en is de perfecte uitrustplek voor iedereen die van de zoute zeelucht houdt. Eén keer per week is er een groot kampvuur waar iedereen kan samenkomen.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy