5 x tips voor de ultieme roadtrip - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5 x tips voor de ultieme roadtrip

Een roadtrip maken is dé manier om veel van de omgeving te zien. Heb je echter nog nooit een roadtrip gemaakt en kan je wel wat tips en tricks gebruiken? Wij geven 5 tips hoe jouw trip sowieso een succes zal zijn:

1) APK

Natuurlijk is één van de belangrijkste onderdelen van een goede voorbereiding het op orde hebben van je auto. Laat je auto voor de zekerheid helemaal nalopen bij de garage en zorg dat je een voorraad van bruikbare vloeistoffen inslaat (koelvloeistof, olie, ruitenvloeistof..). Zijn de banden nog van een goede dikte en hoe zit het met het profiel?

2) Inpakken

Als je auto helemaal in orde is, kan je gaan inpakken. Aan te raden is om een dakkoffer op je auto te plaatsen, dan kan je net wat meer meenemen. Als je een roadtrip gaat maken moet er namelijk nogal wat mee. Denk aan een tent, kookbenodigdheden, kleding, paraplu’s, spelletjes, beddengoed, een voorraad eten. Neem niet onnodig veel mee, maar het is wel handig wanneer je onderweg niet nog van alles moet aanschaffen.

3) De route

Qua routes zijn er tal van mogelijkheden. Waar je voor kiest hangt van allerlei factoren af; het budget, de duur van je trip, het doel. Zoek vooral eens op internet op roadtrip routes, dan krijg je heel veel leuke tips.

4) Overnachten

Je kan ervoor kiezen elke nacht je tentje ergens op te slaan. Wil je het jezelf iets luxer maken, dan is de afwisseling van kamperen en slapen in bed & breakfasts aan te raden. Leg in ieder geval niet al te veel vast van te voren. Op die manier kan je er ook voor kiezen ergens wat langer te blijven hangen als het heel leuk is.

Lees ook:  Veilig betalen in het buitenland, 5 tips:

5) Vermaak

Je zit tijdens een roadtrip heel wat uurtjes in de auto. Zorg dan ook dat er genoeg entertainment is. Denk hierbij aan muziek playlists, raadspelletjes, lekkere én gezonde snacks. En natuurlijk een toffe reisgenoot doet ook wonderen.

Foto header via iStock, credits: hobo_018

0 comments on “5 x tips voor de ultieme roadtrip

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *