4 x zo krijg je plezier in thuisfitness

by Redactie

Fitness is populair. En hoe! Steeds meer mensen kiezen ervoor om te sporten in een sportschool. Wat opvallend is, want het sporten bij een sportvereniging blijft afnemen. Hoe komt het dan toch dat wel steeds meer mensen gaan fitnessen? Waarschijnlijk is één van de voornaamste redenen hiervoor dat je de oefeningen ook thuis eenvoudig kan oppakken. Is voor jou de sportschool nog nét een stap te ver of vind je het eenvoudigweg fijner om thuis te sporten? Wij geven 4 tips hoe je snel en met plezier aan de slag kan met thuisfitness:

1) Plan en maak een schema

Als je thuis gaat trainen, dan kan dat in principe op elke moment dat je vrij bent. Wil je gedisciplineerd en goed van start gaan en ook aan de gang blijven dan is het opstellen van een planning en schema essentieel. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je elke week op maandagavond en woensdagavond een half uur sport. Meer mag natuurlijk altijd, maar maak het haalbaar voor jezelf. En stel ook een sportschema op voor dat half uur dat je gaat sporten. Welke oefeningen komen aan bod? In welke vaste volgorde? Als je dat allemaal doet dan kom je in een prettig ritme dan je kan volhouden.

2) Keep it simple

Als je weet wat je trainingsdoel is, dan kan je aan de slag. Leg de lat daarbij niet meteen te hoog, maar ‘keep it simple’. Kies voor een fitnessroutine waarin je bijvoorbeeld squats afwisselt met stretchen, lunges en krachttraining. Laatstgenoemde is ideaal én leuk om thuis te doen met behulp van resistance bands van Workout Gear. Met een fitness elastiek, zoals men het ook wel noemt, kan je zowel aan je spierkracht, uithoudingsvermogen als aan je flexibiliteit werken. Wanneer je een set aanschaft met meerdere banden dan kan je ook trainen met verschillende weerstanden.

Lees ook:  Voeding X Hardlopen: zo haal je het maximale eruit!

3) Muziek

De zin om te sporten zal er zeker niet altijd zijn, maar je kan het jezelf wel een stuk aangenamer maken door tijdens het sporten muziek op te zetten waar jij blij en energiek van wordt. Stel bijvoorbeeld een playlist samen speciaal voor jouw sportuurtje en speel die af. Mocht je een televisie hebben staan op de plek in huis waar je aan het trainen bent, dan kan je ook die aanzetten. Je zal merken dat de tijd dan net wat sneller gaat.

4) Niet te streng zijn voor jezelf

Een valkuil voor veel mensen die gaan sporten is dat ze te hard van stapel lopen. En dat is niet slim, want de kans op een blessure is dan vele malen groter. Daarnaast is het ook niet nodig, want als je een goed sportschema opstelt voor je zelf dan is jezelf te hard in het zweet werken helemaal niet nodig. Het stretchen van je lichaam is een net zo belangrijk onderdeel van het sporten als het meer actieve gedeelte.

Foto header via iStock, credits: ebstock

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy