4 x verfrissende, fruitige en zomerse cocktails

by Isabeau Kamphuis

Of je nou een Gin & Tonic liefhebber bent, of toch meer een rode wijn drinker; van tijd tot tijd willen we variatie. Dit is het perfecte moment want wie wil er met dit weer nou niet op het balkon of in de achtertuin aan een cocktail zitten? Deze verfrissende, fruitige en volop zomerse cocktails moet je de komende maand echt even uitproberen.

Caribbean Punch

Zoet, maar niet te zoet en absoluut verfrissend. Dit is wat er in deze tropische cocktail gaat: 3/8 ananassap, 3/8 ml kokosnoot rum, 1/8 ml mango sap, 1/8 ml sinaasappelsap, even mixen en in je glas schenken. Dan nog een klein scheutje grenadine (dit maakt hier een heel klein beetje zoeter maar ziet er vooral heel mooi uit) en dan een schijfje limoen en/of sinaasappel aan de rand van het glas om het plaatje af te maken.

Limoncello Prosecco

Voor iedereen die niet van de zoete cocktails houdt maar wel dol is op fris, citrusvruchten en een beetje kruidig: Limoncello Prosecco met blauwe bessen en tijm. Deze verfrissende cocktail is ook nog eens super snel en makkelijk om te maken: 3/4 Prosecco, 1/4 Limoncello en eventjes roeren, niet schudden. Een paar blauwe bessen en een takje tijm erbij en je bent klaar!

Pink Lemonade Martini

Een lichtzoete, verfrissende variant op een klassieke cocktail. Neem je favoriete smaak roze limonade, een andere kleur kan natuurlijk ook. Zorg dat de limonade klaar is om te drinken en dat je geen pure aanmaaksiroop in je cocktailshaker giet. Ga voor 1/2 limonade, 1/4 Sprite, 1/4 Vodka en een beetje limoensap en shake alles door elkaar. Giet je cocktailmengsel in een koud glas en vergeet niet het schijfje limoen voor de sier.

Lees ook:  Fietsroutes met de Gazelle Makki, afl.1 Amsterdam -> Muiderslot [VIDEO]

Sunset Sangria

Natuurlijk kon een lekkere fruitige, zomerse Sangria niet ontbreken op dit lijstje. Probeer in plaats van de klassieke, donker rode Sangria die we allemaal kennen eens een Sangria van witte wijn, aardbeien en sinaasappel. Cheers!

Foto header via iStock, credits: Balkonsky

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy