4 x de leukste spontane zomerse uitjes

by Redactie

Vaak zijn de meest spontane dagjes weg, de leukste. Niets gepland en dan ontstaat er spontaan het idee een (snipper)dag weg te gaan. Helemaal lekker als je geen vakantie voor jezelf hebt geboekt deze zomer. Onze favo spontane one-day-getaways, oftewel zomerse uitjes, onder elkaar:

1) Touren met een Vespa

In Italië is de Vespa niet weg te denken uit het straatbeeld.Vooral de vintage exemplaren zijn ware eyecatchers. Tegenwoordig zijn de moderne versies ook in Nederland veel gezien én kan je ze huren. Ideaal en super leuk om een dagje mee rond te touren. Je lief achterop de Vespa scooter en gáaaan!

2) Varen met een fluisterbootje

Fluisterbootjes zijn ideaal om te huren: ze zijn eenvoudig te bedienen, maken weinig lawaai (fluisteren als het ware) en een vaarbewijs is niet nodig. Huren kan je op veel verschillende plekken in Nederland. Wij deden het onlangs in de mooie omgevind van De Rijp. Nederland op z’n mooist wanneer je op zo’n bootje zit.

3) Vliegen met een zipline

Ook wel tokkelen of Flying Fox genoemd. Als je op zoek bent naar wat meer spanning is dit een ideaal uitje. In Scheveningen kan je een bijzonder mooie ‘vlucht’ maken. Daar hebben ze een zipline gespannen, op 60 meter hoogte, tussen de Bungy Jump toren op De Pier lopend naar het bovendek aan het begin van De Pier.

4) Wandelen over blotevoetenpaden

Een blotevoetenpad is speciaal aangelegd om, inderdaad, op blote voeten door de natuur te lopen. Er zijn in Nederland heel veel van dit soort paden. Google even op blotevoetenpad en je hebt de keuze uit paden die in heel Nederland liggen.

Lees ook:  Hoe beleven Nederlanders hun strandvakantie het liefst?

Foto header via iStock, credits: CreativeNature_nl

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy