3 x de lekkerste pompoenrecepten

by Jill Buitenhuis

Voor je het weet staat de herfst weer voor de deur. De bladeren vallen van de bomen, het wordt weer vroeg donker en de waxinelichtjes komen weer tevoorschijn. Bij deze tijd van het jaar horen natuurlijk ook pompoenen. Je kunt de pompoen voor veel verschillende gerechten gebruiken. Ook zorgt de pompoen voor een vrolijke kleur en ziet het eten er direct een stuk lekkerder uit. Dit zijn de lekkerste pompoenrecepten, waar je mee kunt experimenteren deze herfst.

Pompoenpasta

Ingrediënten

– 750 g pompoen (geschild)
– 2 tenen knoflook (gepeld)
– 300 g penne (volkoren)
– 2 el olijfolie (met chilipeper)
– 2 uien (fijngesnipperd)
– 2 el rozemarijn (fijngehakt)
– 100 g walnoten (grof gehakt)
– 100 g geraspte (Parmezaanse kaas)

Met pasta kun je alle kanten opgaan. Zo kun je dus ook een heerlijke pasta maken met grove pompoenblokken. Allereerst kook je de pompoen in circa 15 minuten gaar. Voeg in de pan wat knoflook toe, voor extra smaak. Als de pompoen gekookt is, giet je het af. De ene helft van de pompoen hak je grof, de andere helft schep je in een staafmixer en pureer je. De penne kook je volgens de aanwijzingen op de verpakking. In een hapjespan verhit je de olie en uien circa 5 minuten. Je voegt de pompoenpuree, rozemarijn en een paar eetlepels van het kookvocht van de pasta toe en verwarm het geheel. Let op, het hoeft niet te koken. Giet vervolgens de pasta af, voeg het geheel samen en roer het nog even door. Voila, een heerlijke, vegetarische pompoenpasta.

Tip: voor extra smaak kun je er ook voor kiezen om walnoten toe te voegen aan de pasta.

Lees ook:  Aftellen naar Kerst met (Deense) drop

Pompoenpannenkoeken

Ingrediënten voor ongeveer 6 pannenkoekjes

– 70 gram pompoen
– 1 ei
– 100 gram speltmeel (of bv. havermeel)
– 100 milliliter plantaardige melk (rijstmelk is ook een optie)
– 1 eetlepel kaneel

Een pompoenpannenkoek is lekker als tussendoortje, maar kun je ook als ontbijt eten. Eigenlijk kun je deze pannenkoeken voor iedere maaltijd eten. Je krijgt je groente binnen, zonder dat je het doorhebt. Ook fijn voor kinderen die niet zo’n fan zijn van groentes, maar wel van pannenkoeken! Schil de pompoen en snijd de pompoen in kleine blokjes. Kook ca. 10 minuten totdat de blokjes zacht zijn. Mix ondertussen het ei, speltmeel, melk, kaneel en een flinke lepel zout tot een glad beslag. Voeg de pompoenstukjes toe en pureer deze met een staafmixer door het beslag. Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes in een paar minuten per kant gaar. Serveren maar.

Pittige pompoensoep

Ingrediënten
– 1 ltr kippenbouillon
– 400 gr pompoen stukken
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1 stukje foelie
– 1 blaadje laurier
– Peper en Zout
– Olijfolie
– 4 el Griekse yoghurt

Deze pompoensoep is niet alleen lekker, maar ook snel klaar. Allereerst, pel en snipper je de uien en hak je de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de pompoenstukken toe. Ook voeg je een liter bouillon toe. Voeg de laurier en de foelie toe en breng de soep aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuten koken. Verwijder de laurier en de foelie en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met wat peper en zout. Schenk de pompoensoep in een leuke kom en garneer het met een flinke lepel Griekse yoghurt.

Lees ook:  Koffie cocktails voor mannen

Lekker als toetje

Pumpkin spice kruidnoten zijn heerlijk om als toetje te eten! Weer een keertje wat anders. Benieuwd geworden naar het recept?

Foto header via iStock, credits: ebe7

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy