Woonkamer goals: stijlvol en knus

by Isabeau Kamphuis

Of je nu samenwoont met je partner, een heel gezin of het hele huis voor jezelf hebt: de woonkamer is de place to be. Even met je voeten omhoog op de bank na een lange dag, misschien even Netflix aan of simpelweg onderuit zakken met een kop thee of glas wijn. Vaak is de woonkamer het hart van de woning en daarom willen we naast een stijlvolle woonkamer, ook een knusse woonkamer. Het één hoeft absoluut niet in de plaats te komen van het ander; met deze simpele tips en tricks combineer je stijl met comfort.

Vloerkleed

Er zijn een aantal items die elke kamer op kunnen warmen. De meest voor de hand liggende (omdat de impact enorm kan zijn) is een vloerkleed. Hoog- of laagpolig, een effe kleur of een aanwezige print; in elke designstijl past een vloerkleed. Zeker bij een minimalistisch interieur met weinig kleur is dit een echte aanrader; het textuur contract met de harde vloer eronder maakt de kamer warmer en meteen een heel stuk knusser.

Ruil die fauteuil in voor een hangstoel

Nog zo’n statement item met een impact op de gehele ruimte, maar dan wel met een iets grotere verbintenis: een hangstoel. Door weg te breken van statische meubels op de grond en deze stoel aan je plafond te bevestigen creëer je vrijwel direct meer sfeer.

Scandinavisch meets boho-chic

Scandinavisch interieur is enorm populair geworden in de afgelopen jaren. Alhoewel nog steeds erg populair, lijken ook veel meer mensen te vallen voor de charmes van boho. Alhoewel prachtig is Scandinavisch design eerder strak dan warm en knus en dus zeggen wij: gooi een beetje van die warme boho aspecten in de mix. Witte muren met strak rolgordijnen van rolgordijnwinkel.nl gecombineerd met groene planten en natuurlijke materialen creëren dat ultieme Californië gevoel.

Lees ook:  Badkamer-trends 2017

Personaliseer met kunst

De laatste, maar zeker niet de minst belangrijke tip die we je kunnen geven: decoreer de ruimte met jouw favoriete kunstwerken. Kunst hoeft geen fortuin te kosten want of het nou gaat om fotografie, een quote, prints of misschien wel een combi: bijna alles kun je online vinden en/of maken. Websites als Etsy en Redbubble verkopen werken van kleine kunstenaren die jij alleen nog maar hoeft in te lijsten. Niks geeft een ruimte immers meer sfeer dan jouw persoonlijkheid.

Foto header via iStock, credits: mihalis_a

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy