Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wat neem je mee als je gaat backpacken? - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Wat neem je mee als je gaat backpacken?

De één wordt helemaal happy van eindeloze strandsessies en vooral niet te veel doen tijdens de vakantie. Terwijl de ander juist helemaal blij wordt van low budget, zoveel mogelijk zien van een land en nieuwe mensen ontmoeten. Is dat laatste ook wat voor jou, maat ben je (nog) geen doorgewinterde backpacker? Lees dan onderstaande tips zodat je goed voorbereid aan je backpack-avontuur kan beginnen:

1) Inlezen

Het is belangrijk om je van te voren goed in te lezen over de plekken waar je naar toe gaat. Wat is het klimaat, is het makkelijk of moeilijk bereisbaar, hoe zit het met de vaccinaties die je nodig hebt, heb je malariapillen nodig, zijn er genoeg slaap-accomodaties, enz, enz. Bedenk hierbij goed dat reisgidsen in deze tijd snel weer verouderen, slim is dan ook om je ook online goed in te lezen. En vraag ter plekke altijd ook aan mede-reisgenoten tips en tricks.

2) Goede uitrusting

Je backpack is het belangrijkste onderdeel van je uitrusting. Een stevige tas, die ergonomisch goed zit, die tegen een stootje kan en waar je genoeg in kwijt kan. Aan te raden is om een bijpassende regenhoes te kopen, waarmee je kan voorkomen dat je tas doorweekt wordt na een harde (tropische) plensbui. Verder zijn goede loopschoenen ook een must, fijne exemplaren kan je bijvoorbeeld vinden via Outdoorextreme.nl. Wil je het wat luchtiger aan de voeten hebben? Dan kan je ook een paar Teva’s meenemen.

3) Veiligheid

Wat ik sowieso altijd bij me had tijdens het backpacken was meerdere slotjes, die kon je mooi aan de ritssluitingen van je tas doen, als extra bescherming. Ook één groter slot is aan te raden om mee te nemen. Mocht je naar de wc moeten, dan kan je je tas namelijk hiermee even vast maken aan een object. Zorg ook dat je jouw belangrijke documenten (paspoort, visum, creditcards, enz.) het liefst op je lijf draagt. Dat verkleint de kans dat je het kwijt raakt of dat het gestolen wordt. Neem ook altijd extra contant geld mee. Je weet namelijk nooit zeker of je overal wel kan pinnen. Zo voorkom je dat je zonder geld komt te zitten!

4) Probeer flexibel te zijn

Het is goed om sommige dingen voordat je weg gaat al vast te leggen, maar leg niet de hele reis van te voren vast. Soms vallen plekken tegen en is doorreizen een veel betere optie. En andersom: soms kan een plek super zijn en wil je misschien wel een paar dagen extra relaxen. Laat het moment dan ook het moment zijn en zorg dat het een avontuur blijft in plaats van een stressvolle vakantie.

5) Travel light

Hoe minder je meeneemt, hoe meer je mee terug kan brengen. En dat zijn niet alleen spullen, maar vooral ook hele mooie herinneringen!

Foto header via iStock, credits: littlehenrabi

Categories Travel

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Wat neem je mee als je gaat backpacken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *