Vier goede tips om een tropisch terras te creëren!

by Redactie

Hoe lekker is het om van dit warme zomerweer te genieten op je eigen tropische terras? Creëer daarom een tropisch terras in je achtertuin. Maar hoe doe je dit precies? Welke spullen heb je nodig, met welke kleuren moet je jouw meubilair en buitenmuren verven, en hoe richt je tuin op een exotisch-tropische manier in? Lees hier alles wat je moet weten voor het maken van je eigen tropische terras.

Tip 1: Gebruik tropische kleuren

De makkelijkste manier om een exotisch terras te creëren, is door tropische kleuren te gebruiken. Door bijvoorbeeld je buitenmuren te verven in een exotische kleur als tropisch geel of aquablauw, is het altijd zomer op je terras. Een tip: Wil je buiten schilderen, check dan van tevoren bij de gemeente of er een vergunning nodig is voor de kleurkeuze die je op het oog hebt. Doe je dit niet, dan kun je achteraf problemen krijgen, omdat de kleuren in strijd kunnen zijn met het bestemmingsplan van de gemeente.

Tip 2: plaats een pergola met kleurrijke zomerbloemen

Naast de keuze voor frisse, vrolijke kleuren op de achtermuur van jouw woning, zijn er nog meer dingen die zorgen voor een tropisch gevoel in je tuin. Plaats bijvoorbeeld een pergola, die je vervolgens versiert met gele, rode en/of oranje klimplanten. De atmosfeer in de achtertuin verandert meteen van die van een saai, standaard terras in een vrolijk plek die een echt vakantiegevoel bij je oproept.

Tip 3: koop zeker teakhouten tuinmeubilair

Wil je echt gaan voor een mediterrane en zomerse sfeer op jouw tuinterras? Kies dan voor tuinmeubelen van teakhout, dat een natuurlijke uitstraling heeft. Teakhouten meubels creëren in de achtertuin een echte, natuurlijke en open atmosfeer die helemaal past bij het exotische gevoel dat je wilt ervaren als je in de tuin bijkomt van een dagje hard werken.

Lees ook:  Gordijnen ophangen? Neem deze tips mee en je bent zo klaar

Vier goede tips om een tropisch terras te creëren! - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Tip 4: plaats een tuinvijver met waterval

De sfeer van zonnige oorden maak je eenvoudig na door een verhoogde tuinvijver met een fraaie waterval in de tuin uit te graven. Als je daarbij kiest voor exotische beplanting, verhoogde plantenbakken en enkele kleine palmbomen, ontwerp je met relatief weinig investeringen een achtertuin die doet denken aan het zonnige klimaat van de Cariben. Geweldig toch, een exotische tuin?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy