Tips voor een healthy vakantie, waardoor jouw summerbody in shape blijft

by Jill Buitenhuis

Yes! De zomervakantie is weer begonnen. Dit betekent dat we weer lekker in onze zwembroeken en bikini’s mogen paraderen en we kunnen gaan uitrusten van een jaar hard werken. Voordat de zomer begint ben je waarschijnlijk goed bezig geweest met ‘ready’ worden voor de zomer. Fit blijven en je summerbody behouden in de zomer is echter een veel grotere uitdaging. Tijdens je vakantie let je veel minder op je eten en drinken dan dat je normaal doet. Ook het sporten schiet er vaak even bij in, waardoor het bij thuiskomst lastiger is om de draad weer op te pakken. Dit zijn tips voor een gezonde en fitte vakantie, waardoor je kunt blijven genieten van je vakantie. Genieten is namelijk het allerbelangrijkste.

Virgin cocktails

Alcohol is een echte boosdoener. Bij het nuttigen van veel alcohol zullen vrouwen merken dat het meteen op de heupen gaat zitten. Nét de plek waar we zo hard voor getraind hebben. Kies daarom een keer voor een Virgin Mojito of een Virgin Sex On The Beach. Ook ontzettend lekker!

Alcohol met weinig calorieën

Als je het toch gezellig vindt om alcohol te drinken, wat wij volkomen begrijpen, kun je beter gaan voor een drankje met een stuk minder calorieën. Neem bijvoorbeeld een wodka spa rood met een lekker citroentje. Een fris drankje, met weinig calorieën. Hierdoor hoef jij je niet schuldig te voelen als je toch gezellig wat drankjes meedrinkt. Een glaasje champagne hoort ook in dit rijtje. Met 77 calorieën per dag is een glaasje champagne te overzien.

Lees ook:  Van ijsklimmen tot paragliden: ga buiten de piste om met deze alternatieve wintersporten

Het no go lijstje

Welke drankjes je beter niet kunt drinken? Rode én witte witte wijn (155 calorieën per glas). Dit zijn de gevaarlijke drankjes. Ook een biertje (110 calorieën per glas) kun je beter laten staan.

80/20 principe

Het is belangrijk om keuzes te maken en niet en/en. Heb je tijdens het diner lekker wat patatten gegeten? Kies dan als toetje voor vers fruit, zonder slagroom.

Ga naar de gym

Heb je je even een avondje laten gaan? Hotels of campings hebben vaak een eigen gym. Ideaal, want hierdoor kun jij ’s ochtends voordat het warm wordt even knallen met een work-out. Je zult niet alleen je dag fitter beginnen, ook houd je zo je summerbody in shape.

Improviseren

Zodra je weet dat jouw hotel geen gym heeft, kun je gaan improviseren. Neem een springtouw en wat weerstandbanden of ga lekker squatten. Ben je niet zo’n fan van sporten op deze manier? Hier vind je welke sporten je nog meer kunt uitvoeren op vakantie.

Foto header via iStock, credits: Jacob Ammentorp Lund

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy