Sportief staelen ros geeft knipoog naar het verleden

by Petrick de Koning

Nu het WK voetbal en Wimbledon afgelopen zijn, kunnen sportliefhebbers zich eindelijk volledig op 105eeditie van de Tour de France richten. Relaxt vanaf de bank kijken hoe wielrenners door het Franse land pedaleren. Tot nu toe waren vooral de sprinters aan slag, maar deze week komen de bergen toch echt in zicht. Een fietsevenement met zo’n historie is een belangrijke inspiratiebron voor fietsproducenten. Inmiddels rijden de coureurs op vederlichte carbonfietsen, maar vroeger waren de frames, net als de mannen, nog gewoon van staal.

Knipoog naar het verleden

Lange tijd was die degelijkheid ook het imago van de Nederlandse fietsproducent Gazelle. Hun stevige zwarte frames zijn gelukkig al lang geleden ingeruild voor designs die beter aansluiten bij de tijdsgeest. Toch geeft Gazelle met de nieuwe Van Stael serie een duidelijke knipoog naar het verleden. De basis voor dit stoere en sportieve retromodel is een oerdegelijk stalen frame. Het design is echter zeer rank en de chrome spatborden en leren details maken de Van Stael als stadfiets helemaal af. Zowel mannen als vrouwen kunnen met deze kekke fietsen gezien worden.

Op tijd thuis

Dat de Van Stael ook echt van staal is, betekent overigens niet dat je je – net als de renners in de Tour – in het zweet hoeft te trappen. Met zeven versnellingen schakel je gewoon een tandje bij of af. Zo weet je zeker dat precies op tijd thuis bent om niets van de etappe te missen.

Beeld: Gazelle

Lees ook:  Hoe we plastic een nieuw leven kunnen geven (en waarom dat zo belangrijk is)

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy