Schoen zoekt eigenaar: de do’s & dont’s op een rij

by Redactie

Zoveel soorten schoenen, zoveel soorten mensen. Niet iedereen is gemaakt om op hakken te lopen, en bij niet iedereen staan sneakers even casual. Ook kunnen sommige schoenen een positieve uitwerking op je figuur hebben, terwijl andere type schoenen juist helemaal niets voor jou doen. Wat kan wel en wat kan niet? Wij zochten het voor je uit:

1) Korte benen

Zijn je benen aan de korte kant en zou je juist wel wat langer willen lijken? Dan kan je vanzelfsprekend met hakken een mooie optisch verlengend effect creeren. Helemaal als je hakken kiest in de kleur van de broek die aan hebt. Ook zijn laarzen met een hak ideaal voor jou, vooral in de winter. Let wel op dat ze mooi je kuiten omsluiten, anders lijkt het alsnog dat je zevenmijlslaarzen aan hebt. Draag daarnaast geen schoenen met enkelbandjes, die belemmeren namelijk het optisch verlengende aspect.

2) Lange benen

Wat een geluk, je bent gezegend met lange benen. Maar de keerzijde is dat wanneer jij hakken aan doet, je boven de rest uit torent. Voel je je daar niet helemaal fijn bij, kies dan voor toffe enkellaarsjes, platte sandalen (voor in de zomer) en juist wél voor schoenen met enkelbandjes (zie vorige punt over de korte benen). Mooie exemplaren met enkelbandjes kan je onder ander vinden bij Tamaris schoenen.

3) Grote voeten

Zijn je voeten groot van stuk, dan is dat vooral voor vrouwen, vaak lastig schoenen shoppen. Gelukkig zie je wel steeds meer speciaalzaken opkomen en is er meer en meer keuze. Wil je verdoezelen dat je een grote maat hebt, vermijd dan vooral (witte) sneakers en schoenen in felle kleuren. Je wilt de nadruk namelijk niet per se op je voeten leggen. Donker gekleurde schoenen en elegante hakschoenen zijn wel een must.

Lees ook:  Een nieuwerwets hoorspel, speciaal voor deze spannende tijd

4) Kleine voeten

Heb je juist kleine, poezelige voetjes, dan kan dat ook niet altijd even makkelijk zijn. Kies in dat geval niet voor super-hoge hakken, dan lijken je voeten nog kleiner. Ga voor stoere bikerboots, een mooie sandaal met brede leren bandjes of zwarte enkellaarzen.

Foto via Sacha

5) Volle kuiten

Geen enkele kuit is hetzelfde. Met flinke ‘hockeykuiten’ is het slimmer om geen hakken met enkelbandjes te dragen. Sneakers, stoere boots en blokhakken doen het juist wel goed bij jou.

Foto header via iStock, credits:fabio mazzarotto

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy